Mooie krabpalen en krabmeubels zijn trendy in de huiskamer

Het is trendy om je eigen huis zo leuk mogelijk in te richten. Een krabpaal of krabmeubel geeft je interieur een persoonlijke touch en katten horen nu eenmaal bij het gezin.

In een tijd waarin het design van interieurs steeds belangrijker wordt, is de krabpaal of krabmeubel onderdeel geworden van trendgevende items bij kattenvrienden. Want zeg nu eerlijk, wie wil er nu een oerlelijke goedkope krabpaal in zijn huiskamer. Een paal dat krom en schots hangt omdat deze niet meer stabiel staat zegt meer dan 1000 woorden.

Een mooie en stevig krabmeubel geeft direct een andere indruk bij het betreden van de woning. Niet alleen zal dit de huiskamer opwaarderen, maar zal ook een aangenamer gevoel geven bij het zien van spellende katten op een nette krabpaal.

Kattenpalen in verschillende kleuren

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden voor krabpalen en meubels dat het onmogelijk is om niets te vinden dat bij je smaak past. De drie traditionele kleuren zijn crème, grijs en zwart. Meer en meer kiezen mensen voor een kleur dat past bij hun interieur. Veel hangt af op welke manier ze de kattenpaal willen integreren in hun woonkamer. De meest verkochte krabpalen bij Bopets dierenzaak zijn krabpalen voor zware katten in wit/creme kleur. Zwarte krabmeubels komen op de tweede plaats van de meest verkochte.

Kiezen voor een zware kattenpaal of dunne en goedkopere paal

Het voordeel van een dunne kattenpaal is de prijs, maar zijn meestal minder van kwaliteit, breken makkelijker en staan na een tijd onstabiel. Een zwaar krabmeubel, is steviger, de sisaltouwen zijn strakker en houden beter aan de paal. Daarnaast is het uitzicht x aantal maal mooier en geven een betere look aan het interieur.

Katten gaan anders om met dikke palen. Ze kunnen zich beter hechten met hun klauwen aan de dikkere palen zodat ze vlotjes en snel van beneden naar boven kunnen bewegen.

Katten voelen zich rustiger en ook veiliger op een stabiele paal. Tot slot is een zware krabpaal niet veel duurder dan een dunne paal want dunne palen moet je sneller vervangen, dus de rekening is snel gemaakt. Ook zijn onderdelen verkrijgbaar voor zware krabmeubels waardoor je een zware krabpaal nooit volledig moet vervangen.

Denk dus 2 keer na bij de aanschaf van een kattenpaal want goedkoop is soms dure koop.

Foto: RHR

Gerelateerde artikelen