Wat zijn de voordelen van een hondenkennel?

Een hondenkennel is een verblijfplaats voor honden en wordt ook weleens een kooi, hok of een bench genoemd. Een (draagbare) bench is een ijzeren kooi die je makkelijk kunt vervoeren. Hier zitten deurtjes in zodat je hond er makkelijk in en uit kan. Deze kan bijvoorbeeld ook op slot, wat handig is als je hond niet mag ontsnappen. Een hondenkennel i echter wel iets anders dan een bench, een kennel is namelijk een groter verblijf dat vaak in een tuin wordt gebouwd als de honden veel buiten verblijven.

Een hondenkennel is een veilige plek voor jouw hond

Een hond heeft een veilige plek nodig. Een plek dat van hem is en waar (bijvoorbeeld) kleine kinderen hem niet lastig vallen. Een van die plekken is bijvoorbeeld een hondenkennel. Een hondenkennel kun je bijvoorbeeld bouwen van mooie houten planken waarbij je een gedeelte open laat, maar zeker ook een gedeelte afsluit. Op die manier kan jouw hond zich terugtrekken of eventueel in schuilen als het slecht weer is. Zo’n kennel biedt jouw hond privacy. Of als jij een bedrijf hebt en jouw hond(en) bewaken dit terrein, dat kun je zo’n kennel neerlaten zetten voor jouw honden. Een kennel is dus noodzakelijk om jouw hond de veiligheid te bieden die hij nodig heeft.

Met een honden bench kun je je hond trainen

Als je een puppy in huis haalt, ben je veel tijd kwijt aan het trainen van de honden. Een hondenbench kan hierin een uitkomst bieden, want we weten allemaal dat puppy’s het leuk vinden om op spullen te kauwen en kapot te maken. Dit kun je (deels) voorkomen door je hond in de bench te doen als jij even weg bent. Je moet dit wel opbouwen, door bijvoorbeeld een paar keer per dag bench training te doen. Je doet je hond dan 5 minuten in de bench terwijl jij stiekem in een andere ruimte even luistert. Vervolgens ga je dit steeds opbouwen. In het begin zal de pup veel piepen, maar daarom moet je het ook opbouwen. Na een tijdje is je hond helemaal gewend en dan voelt de bench echt als zijn plek. Daarnaast is het ook handig met zindelijkheidstraining. Een hond wil zijn eigen leefruimte namelijk niet vies maken. Let er wel op dat je je hond in het begin ieder uur naar buiten doet.

Een hondenkennel voor onderweg zorgt voor veiligheid

Wil je op een veilige manier je hond vervoeren als je op vakantie gaat of ergens een dagje naartoe? Met een hondenkennel die voor de auto is, zorg je ervoor dat de rit veilig en verantwoord is. Als je je hond namelijk los meeneemt in de auto, kan het voor vervelende situaties zorgen. Je kunt bijvoorbeeld schrikken als je hond ineens naar voren rent, waardoor je een ongeluk krijgt. Niet zo handig, en tevens verboden. Honden moeten vast in de auto. Je kunt ook een speciale gordel kopen, waarmee je de halsband vast kunt klikken in de gordel.

 

Gerelateerde artikelen