Hoe haal je meer uit eigen tuin? 3 tips!

Heb je het idee dat je niet alles uit je tuin haalt? Weet je eigenlijk niet precies wat je ermee aan moet en merk je dat deze hierdoor een beetje achtergesteld wordt op de rest van de woning? Dan ben je zeker niet de enige met dit probleem. Het creëren van een absolute droomtuin is niet eenvoudig. Er is veel om rekening mee te houden. Daarnaast is een droomtuin voor iedereen anders. De één vindt het bijvoorbeeld heerlijk om wekelijks in de tuin aan het werk te zijn en moet er niet aan denken dat deze extra onderhoudsvriendelijk wordt gemaakt, terwijl de ander hier juist zo min mogelijk werk aan wil hebben en vooral wil genieten van de rust. Vind je het hoog tijd worden dat je meer met jouw tuin gaat doen? Wees je dan bewust van de mogelijkheden. Met behulp van de onderstaande drie tips haal je meer uit je tuin.

1. Weet wat je wilt

Een droomtuin is voor iedereen anders. Dit heeft vooral te maken met hoe deze wordt gebruikt. Als je jonge kinderen hebt, vind je het waarschijnlijk extra belangrijk dat hier genoeg te ondernemen is voor de kinderen en dat het bovenal een veilige plek is om ze vrij te laten spelen. Als je dol bent op tuinieren en zelf je groente en fruit wil verbouwen in de tuin, dan heb je waarschijnlijk weer heel andere eisen.

Daarom is het allereerst belangrijk om deze wensen voor jezelf op een rijtje te zetten. Schrijf op hoe de tuin gebruikt gaat worden en wat belangrijk is om die wensen te realiseren. Onderschat het ontwerpen van een nieuwe tuin ook niet. Hier komt veel bij kijken. Schakel daarom hierbij de professionele hulp van www.degroothoveniers.nl in. Zij kunnen je niet alleen helpen bij het bedenken van de juiste oplossingen binnen de ruimte van jouw tuin, maar kunnen ook een ontwerp maken. Zo zie je precies hoe jouw wensen er in het echt uit kunnen zien en kan je waar nodig aanpassingen maken.

Een hovenier kan niet alleen de tuin aanleggen, maar is ook in staat om deze op periodieke basis te onderhouden. Dit is een slimme keuze als je zelf weinig tijd of zin hebt om in de tuin aan de slag te gaan en toch een mooie, groene tuin wilt behouden. Als zij het grote onderhoud doen, rest voor jou enkel het bijhouden. Dit neemt nauwelijks tijd in beslag.

2. Creëer meer ruimte

Het is uiteraard onmogelijk om een kleine tuin veel groter te maken. Je kunt er geen ruimte bij maken. Het is echter wel mogelijk om de tuin ruimtelijker te laten ogen. Dit doe je door de rust te bewaren, meer eenheid te creëren en zo min mogelijk verschillende elementen te plaatsen. Less is more!

3. Maak slim gebruik van de verschillende bloeitijden

Niet elke bloem of plant bloeit op hetzelfde moment. Meestal is dit seizoensgebonden. Als je het hele jaar door van een uitnodigende en groene tuin wilt genieten, dan is het belangrijk om slim gebruik te maken van de verschillende bloeitijden. Zo haal je het optimale uit de tuin en geniet je zo lang mogelijk.

Gerelateerde artikelen