Hoe spiegels jouw slaapkamer compleet maakt

Je kunt spiegels in alle soorten en maten kopen. Spiegels zijn uniek, je hebt ze in verschillende materialen beschikbaar. Van hout tot kunststof. Spiegels worden al eeuwenlang gebruikt, en ze zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse routine. Vooral voor vrouwen in een spiegel onmisbaar geworden. De meeste huishoudens hebben om deze reden meestal ook meerdere spiegels in huis. Een spiegel wordt vooral gezien als een product dat gebruikt wordt wanneer we ons klaarmaken voor de dag, maar je kunt nog veel meer met een spiegel. Spiegels hebben namelijk ook een decoratieve functie. Wil je weten Hoe spiegels jouw slaapkamer compleet maakt? Lees er meer over in deze blog!

Een spiegel laat een ruimte groter lijken

Het voordeel van zowel ramen als spiegels is dat ze ervoor kunnen zorgen dat een ruimte een stuk groter wordt, zonder dat de ruimte groter is gemaakt. Een spiegel plaatsen is wel een stuk makkelijker dan het plaatsen van een nieuw raam. Als je een horizontale spiegel aanschaft, zorg je ervoor dat je ruimte breder lijkt. Een verticale spiegel zorgt er juist voor dat de ruimte langer lijkt.

Ruim je troep op in een spiegelkast

Je kent het scenario vast wel: je hebt je verslapen en moet je hals over de kop aankleden en de rest van je ochtendroutine in sneltreinvaart voltooien. Je pakt je spullen en legt ze op de wastafel, wat ervoor zorgt dat het een chaos in je badkamer wordt. Je kunt dit probleem verhelpen door een spiegelkast aan te schaffen van Rebel house. Hiermee zorg je voor extra opbergruimte en zorg je ervoor dat de ruimte er netjes uitziet. Een spiegelkast staat niet alleen mooi in de badkamer, maar ook in andere ruimtes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wc, de gang of je slaapkamer? Je spullen staan netjes opgeruimd terwijl je ook nog eens een mooie spiegel in je huis hebt.

Een spiegel zorgt voor extra licht

Spiegels hebben veel voordelen. Een ervan is dat een spiegel alles in de ruimte reflecteert. Soms kun je met een spiegel ook zorgen voor extra licht. Als je een spiegel naast het raam of tegenover het raam plaatst, wordt het licht van buiten weerkaatst en wordt je woonkamer een stuk lichter. Ook kun je zorgen voor meer licht rondom en achter de spiegel. Als je wat lichtjes ophangt naast de spiegel, krijg je een Hollywood-effect, net als de spiegels in films. Als je licht toevoegt achter de spiegel, krijg je meer diepte in de spiegel. Dit staat vooral erg mooi in donkere ruimtes.

Geef je spiegel een decoratieve functie

Een spiegel mag dan een functionele eigenschap hebben, het staat ook erg mooi als decoratie. Een spiegel kan zelfs als kunst dienen. Heb je een muur met een lege plek? Je kunt er dan een spiegel ophangen. Spiegels zijn er in alle soorten, maten en materialen, dus er is altijd een spiegel die in jouw woning past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spiegel met verschillende kleuren glas? Ook kun je je spiegel spannender maken door te kiezen van een elegante omlijsting. Een zwarte omlijsting staat bijvoorbeeld erg mooi in een moderne woning, gecombineerd met een ovale of ronde vorm. Als je juist een klassieke ruimte hebt, dan kun je beter kiezen voor een vintage omlijsting en een vierkante spiegel.

Gerelateerde artikelen