Waarom je zou moeten kiezen voor een tuinhaard in de tuin

n dit artikel lees je alles over de voordelen van een tuinhaard. Wij vinden dit item namelijk echt onmisbaar voor een gezellige tuin en wat ons betreft is een tuinhaard het zeker het overwegen waard als je er voldoende ruimte voor hebt!

Het belang van warmte

Warmte in de tuin is belangrijk, maar toch wordt hier niet vaak bij stilgestaan als men de tuin inricht. Zeker in een land zoals Nederland is warmte toch wel van belang als je het hele jaar door van je tuin wilt blijven genieten. Een aantal weken per jaar is het goed warm en dan is het erg lekker om in de tuin te zitten, maar het overgrote deel van het jaar is dit helaas niet het geval. Gelukkig je de kou zoveel mogelijk tegenhouden door bijvoorbeeld zithoeken uit de wind neer te zetten. Of je neemt een tuinhaard natuurlijk! Dankzij een tuinhaard kun je het hele jaar door, ook bij koud weer, buiten blijven zitten. Ook in de vroege lente of in de avonden waarop het al flink afgekoeld is, hoef je niet naar binnen als je een warm terrashaard hebt.

Multifunctionele tuinhaard

Een tuinhaard geeft dus warmte af en dat is natuurlijk de belangrijkste reden waarom je er een zou willen. Maar wist je dat tuinhaarden eigenlijk ook multifunctioneel zijn? Als je kiest voor een model met een barbecue rooster, dan kun je er ook nog mee braden en grillen! Uiteraard is dit niet hetzelfde als een “echte” barbecue in de tuin, maar je slaat wel twee vliegen in één klap omdat het weer extra ruimte scheelt.

Gezellige uitstraling

Nog een voordeel van een tuinhaard is dat het een hele gezellige uitstraling geeft. Natuurlijk bereik je dit effect ook met planten, maar een terrashaard zorgt toch voor een beetje extra knusheid. Het is dan wel belangrijk dat je voor de juiste look gaat. Gelukkig zijn buitenhaarden tegenwoordig in allerlei kleuren en designs te verkrijgen, dus er valt genoeg om uit te kiezen. Match de tuinhaard bijvoorbeeld met de bloemen en planten die je in de tuin hebt!

Authentieke look

Het is eigenlijk heel zonde dat we bij het interieur binnenshuis goed nadenken over de uitstraling, maar dat we dat met de tuin vaak niet doen. Echter creëer je met een tuinhaard een authentieke look en maak je het terras helemaal eigen op deze manier. Eén ding weten we zeker: een mooie tuinhaard zorgt voor een upgrade in iedere tuin! Denk maar bijvoorbeeld aan een stoere gietijzeren of betonnen tuinhaard. En wil je een haard met of zonder deuren? Verder zijn er ook opties mogelijk voor tuinhaarden met overkapping, een inbouw tuinhaard en nog veel meer. De keuze is aan jou!

Gerelateerde artikelen