Welke kleur laminaat past bij mij?

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van je huis? Of misschien zit je wel midden in een verhuizing? In beide gevallen moeten er grote keuzes gemaakt worden want je inrichting is heel belangrijk. Je brengt er vele uren in door dus het is essentieel dat je je lekker voelt in je huis. De basis van je inrichting begint al bij de vloer. In de zoektocht naar de juiste kleur voor jouw vloer kun je de volgende tips bij de hand houden en zo het perfecte laminaat kopen.

Grijs

Je meubels bepalen de kleur die je kiest. Grijs laminaat past bij alle kleuren en dat maakt het een handige keuze. Grijze tinten zorgen voor een frisse uitstraling in je woonkamer vanwege de helderheid. Ook is grijs een heerlijke basis met een stoere twist voor de rest van je kamer. Grijs is uitstekend te combineren met andere opvallende kleuren in je interieur.

Wit

Wit laminaat maakt jouw woning nog ruimer en laat je meubels mooi uitkomen. Doordat het witte laminaat een rustige sfeer creëert, gaat alle aandacht naar jouw meubels. Zowel een licht als een donker interieur gedijt goed bij witte laminaat tinten. Wit schept ruimte in je interieur, alles kan erbij. Voor een warme sfeer combineer je de witte laminaatvloer met natuurlijk materialen: een handige keuze als je veel houten meubels hebt.

Bruin

Landelijk en stijlvol: dat is het resultaat van bruin laminaat. Zeker in de slaapkamer en in de woonkamer is bruin laminaat een mooie aanwinst voor de woning. Bruin laminaat zorgt voor evenwicht en rust in huis. Let goed op of je meubels geschikt zijn voor een donkere vloer want de ruimte moet wel in balans blijven.

Beige

Beige laminaat brengt je in gedachten al naar warme plekken zoals het strand. De mooie lichte zandkleur past bij elk interieur door de intense warme kleuren. Vrijwel alle felle kleuren staan als een huis naast beige laminaat. Combineer je laminaat bijvoorbeeld met de kleuren terra rood en azuurblauw voor een mediterrane sfeer.

Eiken

Eiken laminaat lijkt ontzettend veel op een authentieke houten vloer maar heeft wel de voordelen van laminaatvloeren: het is goedkoper en onderhoudsvrij! Met eiken laminaat creëer jij een rustieke landelijke sfeer in jouw woning. Waar je huis ook staat: eiken laminaatvloer, een zacht kleedje op de bank, vaasje bloemen in de vensterbank en het landelijke leven kan beginnen.

Gerelateerde artikelen