Wat is de beste olie voor jouw houten tafel?

Als je besluit een houten tafel te kopen, dan geef je eigenlijk aan dat je best ietsje meer wilt uitgeven voor meubilair. Feit is ook dat een houten tafel, door zijn robuustheid en degelijkheid, gemiddeld genomen wat langer meegaat. Aan die langere levensduur draag je zeker bij door de juiste meubelolie te gebruiken. Maar wat is nou echt de beste olie voor bijvoorbeeld een eiken tafel behandelen? En liefst olie die makkelijk aan te brengen is?

Topoil voor een top bescherming

Een goed voorbeeld van zo’n meubelolie van hoge kwaliteit is bijvoorbeeld Topoil, een product van Osmo. Dit bedrijf bestaat al zo’n honderd jaar en beschikt dus over enorm veel ervaring, ook in jaren ontwikkeling. We hebben het dan over zowel over kant en klare houtproducten als over beschermingsproducten. Topoil is een makkelijk aan te brengen meubelolie, ter bescherming van jouw houten meubelen, dus zeker ook voor die prachtige houten tafel.

Een natuurlijk product

Wat jou vast ook aanspreekt, is dat deze Topoil een natuurlijk product is, samengesteld uit natuurlijke oliën en wassen. Daardoor is dit ook een voedselveilig onderhoudsproduct, en zeker niet schadelijk voor zowel mensen, dieren als planten. Dus ook als je kleinere kinderen of huisdieren hebt, kan je prima de Topoil gebruiken voor jouw houten meubelen. Daarmee is het dus een compleet ander product dan lak of verf, en perfect voor jouw eiken tafel behandelen.

Makkelijk onderhoud van jouw tafel

Topoil van Osmo werkt fantastisch. En omdat gemak de mens dient, werkt hij ook nog eens heel eenvoudig. Want Topoil is een makkelijk aan te brengen meubelolie. Als je een kwast of roller gebruikt, dan breng je twee lagen aan. Wrijf je hem liever met een doek in, dan doe je dat in drie of vier lagen. Easy. Een kind kan de was doen, of de houten tafel behandelen beter gezegd. Zo is jouw mooie houten tafel dus wel heel eenvoudig te onderhouden, en gaat hij nog langer mee.

Topoil = topbescherming

En die eenvoudig te onderhouden tafel is dan ook nog eens uitstekend beschermd, tegen bijvoorbeeld koffie en cola, maar ook tegen wijn. Vocht trekt door de Topoil laag niet meer in jouw prachtige houten tafel, maar blijft er als een laagje op liggen. Je veegt het dus makkelijk met een doekje weg. Je kan je wel voorstellen hoeveel ergernis dat scheelt, want hoe vaak valt er niet iets om, zeker met kinderen? Vergeet onderzetters of een tafellaken: Topoil beschermt beter, en doorlopend.

Kant en klaar meubelolie

Topoil van Osmo is een kant en klaar product, verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren én in twee kleurloze uitvoeringen (mat en zijdemat). Dus ook voor jouw eiken of andere houten tafel is er een geschikte Topoil meubelolie te krijgen. Met een blik van 0,5 liter kan je 12m2 oppervlak behandelen, dus zeker ook genoeg voor jouw tafel.

Gerelateerde artikelen