In de spotlights: PVC vloeren

Op de vloerenmarkt zijn er zo veel verschillende soorten vloeren te vinden. Van houten vloeren tot aan tegels, maar ook de PVC vloer is een gewilde optie. Omdat hij zo populair is zetten wij hem deze maand in de spotlights. In deze blog hebben we het over alle informatie en feitjes die je moet weten over een PVC vloer. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is een PVC vloer?

Als je een vloerbedekking zoekt die zowel stijlvol als duurzaam is, dan kan je PVC overwegen. PVC, of polyvinylchloride, is een soort plastic dat vaak wordt gebruikt in een verscheidenheid van toepassingen, waaronder vloeren. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat u gemakkelijk een optie kunt vinden die bij uw smaak past. Ze zijn ook zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens. Ook zijn ze uiterst duurzaam, wat betekent dat ze met de juiste zorg vele jaren meegaan. Van PVC vloeren is zelfs bekend dat ze meer dan 20 jaar langer meegaan dan sommige andere soorten vloeren!

Waar moet je opletten bij het uitzoeken van een PVC vloer?

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een PVC-vloerbedekking. Ten eerste, denk aan de algemene stijl van uw huis. Heb je een meer traditionele inrichting, dan is een PVC vloer met houtlook wellicht een goede optie. Heb je een moderner huis, dan kunt u een tegel- of steenlook PVC-vloer overwegen. Ook is het verstandig om te bedenken hoeveel verkeer je vloer zal krijgen. Heb je een druk huishouden met veel voetverkeer, dan zal je een PVC-vloer willen kiezen die duurzamer is en tegen een stootje kan.

Wat is het alternatief?

Naast een PVC vloer is het ook mogelijk een laminaat aan te schaffen, een laminaat kopen kan namelijk ook positiever uitpakken in je woonsituatie als je bijvoorbeeld minder geld te besteden hebt.

Gerelateerde artikelen