Huis schoonmaken? 6 tips om dit een stuk leuker te maken!

Het is weer zover, tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak! Een paar keer jaar moet het hele huis even grondig gepoetst en opgeruimd worden. Het is vast niet je grootste hobby maar het is wel belangrijk. Een schoon en opgeruimd huis is voor iedereen fijn. Met onderstaande tips maak je het schoonmaken zo leuk mogelijk.

Zet je favoriete playlist aan

Muziek maakt alles beter. Zet tijdens het schoonmaken je favoriete playlist aan en poets op de beat van je favoriete nummers. Kies voor lekkere meezingers, vrolijke hits of muziek die goede herinneringen naar boven halen. Ben je goed in multitasken? Luister dan tijdens het schoonmaken naar een interessante podcast.

Zie het als sport

Wist je dat je bij het schoonmaken van de badkamer gemiddeld maar liefst 350 calorieën per uur verbrandt? Het huis schoonmaken is dus een behoorlijke workout. Ga lekker het huis schoonmaken in plaats van in de sportschool lopen zweten. Doe daarom lekker je sportkleding aan, pak een flesje water erbij, en ga ervoor!

Gebruik goede schoonmaakspullen

Maak het schoonmaken een stuk gemakkelijker door goede schoonmaakspullen te gebruiken. Trakteer jezelf op nieuwe attributen, het is namelijk leuk om deze uit te proberen. Niets is vervelender dan schoonmaken met slecht en niet werkend materiaal.

Samen is leuker dan alleen

Het is natuurlijk veel gezelliger om tijdens de grote schoonmaak gezellig te kunnen kletsen. Doe het daarom samen! Krijg je man, vriendin of moeder zover om er een heuse schoonmaak date van te maken. Het is zo een stuk gezelliger en je bent ook nog is veel sneller klaar. Want samen kan je meer dan alleen.

Beloon jezelf

Zie je erg tegen de grote schoonmaak op? Beloon jezelf als het af is, zo heb je iets om naar uit te kijken. Het motiveert ook om het af te maken, en geeft je een extra voldaan gevoel. Plan bijvoorbeeld na het maken van de grote schoonmaak een gezellig dinertje in, of trakteer jezelf op die ene mooie tas die je al heel lang wilt.

Less is more

Een huis raakt snel overvol met spullen en troep waardoor je helemaal het overzicht kwijtraakt. Begin daarom met ontspullen, het geeft een heel voldaan gevoel. Vind je veel dingen in je huis die je niet meer of nauwelijks meer gebruikt? Doe deze dan weg. Spullen die je slecht een aantal keer per jaar gebruikt kun je het beste bewaren op een plek buiten het huis. Een opslagruimte huren kan hiervoor de oplossing bieden. Een inboedelopslag is ideaal om spullen op te slaan waar je slechts een paar keer per jaar gebruik van maakt. Een rustiger huis maakt jouw leefsituatie nog leuker.

Veel succes met de grote schoonmaak!

Gerelateerde artikelen