Tips voor het inrichten van je badkamer

Je badkamer inrichten, hier zijn ontzettend veel opties voor. Je kunt dit natuurlijk helemaal inrichten naar jouw wensen. Echter kan het lastig zijn om te beginnen met het inrichten van je badkamer. Want waar moet je allemaal rekening mee houden? Ga jij binnenkort je badkamer inrichten, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Wij helpen jou op weg . Wij geven jou de beste badkamer inspiratie tips om jouw badkamer in te richten.

Maak gebruik van lichte en neutrale kleuren

De kleur va jouw badkamer bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je badkamer. Als je een soort ruimtelijk effect wil bereiken met jouw badkamer, is het een goed idee om gebruik te maken van lichte en neutrale kleuren. Vooral als jouw badkamer niet zo groot is, is het gebruik van lichte en neutrale kleuren een goede optie. Wanneer je hier namelijk voor kiest, lijkt het alsof jouw badkamer groter oogt dan dat deze daadwerkelijk is.

Verlichting

Goede verlichting is essentieel in je badkamer. Aangezien je in de badkamer vaak maar weinig daglicht hebt, is het verstandig om jouw badkamer goed te verlichten. Dit is functioneel, want hoe meer licht je hebt in je badkamer, hoe beter je bepaalde taken kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan scheren, make-up doen, haar föhnen of je tandenpoetsen. Verlichting in je badkamer is niet alleen functioneel, het zorgt er bovendien ook voor dat jouw badkamer meer sfeervol wordt.

Spiegel

Een badkamer is niet compleet zonder een spiegel. Je kunt hierbij kiezen voor één grote badkamerspiegel, maar het is ook mogelijk om meerdere kleine spiegels door je badkamer heen te hangen. Een grote spiegel is echter vaak wel noodzakelijk om bepaalde taken goed uit te kunnen voeren, zoals scheren, tandenpoetsen, föhnen of make-up. Dit wordt lastiger als je alleen maar beschikt over wat kleinere spiegels. Met kleinere spiegels kun je het minder goed zien. Echter zijn kleine spiegels wel leuk als extra decoratie, dus je zou er ook voor kunnen kiezen om één grote spiegel en wat kleine spiegels in je badkamer te hangen.

Er zijn talloze soorten spiegels te verkrijgen. Ga je voor een ronde of ovalen spiegel, wil je een spiegel met verlichting of zelfs een spiegel met bluetooth: je kunt het zo gek niet bedenken. Het is zelfs mogelijk om een spiegel op maat te kopen. Dit is zeer geschikt als jij precies in je hoofd hebt welke maat spiegel je graag in jouw badkamer zou willen hangen.

Badkamermeubels

Denk voordat je begint met het inrichten goed na over welke badkamermeubels je in jouw badkamer wilt gaan plaatsen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe groot jouw badkamer is. Hoe kleiner jouw badkamer, hoe minder ruimte je hebt om badkamermeubels te plaatsen. Je moet natuurlijk ook al rekening houden met de sanitair, dit neemt vaak veel ruimte in beslag. Badkamermeubels kunnen echter wel heel functioneel zijn. Je kunt hier namelijk van alles in opbergen. Dat niet alleen, want ze hebben ook een leuke sfeervolle toevoeging aan jouw badkamer. Als je een kleine badkamer hebt, kun je er het beste voor kiezen om te gaan voor zwevende badkamermeubels. Deze nemen minder ruimte in bezit.

Naast het sanitair zijn bovenstaande dingen belangrijk om in je achterhoofd te houden als je bezig bent met het inrichten van jouw badkamer. Je kunt jouw badkamer uiteraard zelf inrichten naar jouw eigen wensen, zodat het echt helemaal jouw eigen plekje wordt.

Gerelateerde artikelen