Wat zijn de meest populaire woonstijlen van 2022?

De opkomende nieuwe trends voor woonkamer ideeën in 2022 hebben voor elk wat wils. Je kunt kiezen voor de rustige, ontspannende natuur looks waarin je aardse kleuren en vetplanten gebruikt, of je kunt creatief zijn met de minimalistische sfeer, van veelkleurige vloerkleden tot mix-en-match stoffering. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker geworden om je huis op een mooie manier in te richten, maak hier dus gebruik van.

Welke trend je ook kiest, het kan niet fout gaan, het draait allemaal om zelfexpressie en het optimaal benutten van de ruimte om je eigen versie van een gelukkig huis te creëren.

Terug van weggeweest, de retro interieur

Als je altijd al gek bent geweest van de Retro interieur jaren 70 dan is 2022 het juiste jaar voor je. De retro interieur is namelijk weer helemaal terug van weggeweest waardoor het geen probleem is om felle kleuren met abstracte figuren te combineren. De vrijheid en gemakken van vroeger kan je dus weer terug halen door een retro interieur te kiezen.

Bovenal is een retro interieurontwerp een wild ontwerp, dus het vereist een gedurfde benadering van kleuren. Avocado groen is een van de meest populaire retro-kleurkeuzes, samen met gevlekt geel dat een jazzy sfeer toevoegt. Combinaties van bruin met zwart en wit, blauw met paars zorgen voor de vrolijke retro sfeer. We moedigen je aan om prints en patronen te gebruiken die gedurfd en dynamisch zijn om een flair toe te voegen aan je retro interieurontwerp. Ook hierbij geldt dat je weinig verkeerd kan doen, het is namelijk jouw smaak waar je blij van moet worden.

Lichte woning

Een totaal tegenovergestelde stijl van de retro interieur, is de landelijk industrieel interieur. Dit interieur is al jaren in en zal ook nog jaren in blijven. Het is namelijk makkelijk, rustig, schoon en ontspannen. Je kan het zowel stoer als huiselijk maken en in elke ruimte van je huis toepassen.

Als je zichtbare spanten, hout, ijzer, baksteen of beton hebt, kan je deze interieur makkelijk toepassen. Dit zijn namelijk de kenmerken van een industrieel interieur. Daarbij kan je het naar smaak maken door donkere en lichte kleuren met elkaar te combineren maar ook door verschillende materialen te gebruiken.

Gerelateerde artikelen