Knusse woonkamer creëren? 5 woonideeën voor een warm huis

Wil je een knusse woonkamer creëren, maar blijft je interieur maar een kille uitstraling hebben? Soms is het moeilijk om je wooninrichting gezellig te maken. Je hebt van alles geprobeerd, maar er is nog steeds geen warme sfeer in huis. Dit artikel is voor de interieurliefhebber die nog wel een paar woonideeën kan gebruiken. Handige tips die je makkelijk zelf kunt uitvoeren, waardoor je dadelijk kunt genieten van een sfeervolle interieurstijl.

Zo zorg je voor meer sfeer in huis

Vaak heb je al van alles geprobeerd en toch kun je je interieur geen warme uitstraling geven. Je hebt bijvoorbeeld een lelijke muur in huis, die je elke dag weer stoort om naar te kijken. Of je hebt gekozen voor een te strakke woonstijl, welke eigenlijk niet bij je past, modern wonen of de Scandinavische stijl is daar een voorbeeld van. Toch kan het ook zo zijn dat je je favoriete meubels en kleuren bij elkaar hebt uitgezocht en de stijl niet goed bij elkaar past. Wil je zelf een behaaglijke sfeer in huis creëren, maar heb je geen idee waarmee je kunt beginnen? In dit artikel staan handige wooninspiratie ideeën.

Rondingen zorgen voor gezelligheid

Ken je de woonstijl Curved lines, bij deze wooninrichting zie je veel rondingen in het interieur. De ronde vormen zorgen ervoor dat de ruimte er gezellig uitziet. In een vorig tijdperk was strak en modern erg in trek, nu mag het interieur meer ingericht worden naar aanleiding van de Japanse stijl. Ronde vormen zorgen voor een vriendelijke uitstraling en ronde meubels zijn vaak makkelijker in huis te plaatsen. Denk hierbij aan een organisch gevormde salontafel of een rond of ovale eettafel. Strakke rechthoekig meubilair neemt meer ruimte in beslag, dan cirkelvormige meubels. Ben je klein behuisd, dan is een ronde tafel of bankstel zeker een goede optie. Vind je ronde woonkamer meubels geen goede keuze, dan kun je ook kijken naar decoratie, vazen, een poef of manden zijn ideale woondecoratie om je huis meer sfeer te geven. Het mooie is dat je de ronde decoratie in alle ruimtes van het huis kunt toepassen, of het nu de badkamer, slaapkamer of woonkamer is, dat maakt niets uit.

Plaats een vloerkleed en je zult minder last hebben van lawaai in huis

Heb je een woning waarbij je veel geluid hoort galmen in huis, ga dan voor een vloerkleed. Een vloerkleed dempt niet alleen het lawaai in huis, de kleden zorgen er ook voor dat je interieur een geheel wordt met de rest van de inrichting. Zorg ervoor dat het kleed goed past bij de vloer. Er zijn zo veel verschillende vloeren dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je een strakke gietvloer dan kun je er het beste warm materiaal aan toevoegen, een wollen vloerkleed of een hoogpolig tapijt is ook een goed idee. Bij een lichte houten vloer kun je het beste gaan voor aardetinten, zoals grijs, bruin, beige of andere bruintinten. De warme kleuren zorgen meteen voor meer sfeer in je interieur.

Decoratie en planten zijn de kers op de taart

Maak je interieur compleet met decoratie en planten. Woondecoratie zorgt ervoor dat je woonkamer een persoonlijke uitstraling krijgt, de een wil graag veel foto’s aan de wand of op het dressoir, de ander gaat voor een mooi strak kunstwerk. Houd er rekening mee dat je van je wooninrichting geen grote verzamelplaats maakt. Vaak staan een paar accessoires op een plekje mooier dan een heel vol interieur.

Planten mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt met een grote groene plant goed de ruimte afbakenen, of een decoratieve plant met een mooi opvallend blad plaatsen op de eettafel. En zo kun je je interieur makkelijk een andere switch geven, zonder de inrichting helemaal te veranderen.

Gerelateerde artikelen