Welke wijnkoelkast past bij jouw interieur?

Wijnen zijn een geweldige aanvulling op elke avond. Ze kunnen worden gedronken bij het diner, gedeeld tijdens etentjes en gebruikt als geschenk voor vrienden en familie. Het bewaren van deze kostbare flessen is minstens net zo belangrijk als het kiezen van de juiste wijn! Het eerste wat je moet bepalen is het soort wijn dat je wilt bewaren, zodat je de omgeving kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Wat voor soort wijn wil je eigenlijk op slaan?

Het eerste wat je moet bepalen is het soort wijn dat je wilt bewaren, zodat je de omgeving kunt afstemmen op jouw behoeften. Rode wijn wordt het best bewaard bij 18 tot 21 graden en witte wijn bij 10 tot 12 graden. Witte wijn moet op zijn kant worden bewaard, zodat de kurk niet uitdroogt of beschimmelt door te lang in het vloeistof te zitten.

Meerdere temperatuurzones

Een wijnkast met meerdere temperatuurzones is de ideale keuze voor mensen die zowel rode als witte wijnen, of champagne en prosecco hebben. De temperatuur in een wijnkast moet altijd op de juiste temperatuur worden gehouden. Dit kan worden bereikt door extra isolatie toe te voegen aan een deel van de kast voor het bewaren van jouw rode wijnen. Daarnaast zul je ook extra isolatie moeten toevoegen aan een ander deel van de kast voor het bewaren van jouw witte wijnen. Je moet er ook voor zorgen dat er muren of scheidingswanden zijn die deze twee gebieden scheiden. Dit zorgt ervoor dat ze niet met elkaar in contact komen.

Ingebouwd of vrijstaand

Een inbouwkast is duurder en moeilijker te installeren, maar past perfect in jouw keukenontwerp. Het belangrijkste voordeel van wijnkoeler inbouw is dat het onopvallend is. Een vrijstaande kast ziet eruit als een meubelstuk in je keuken, maar als je een open plattegrond hebt, kan hij misstaan. Wil je iets onopvallend in je keuken dat naadloos opgaat in zijn omgeving, dan is een ingebouwde wijnkoelkast perfect voor jou.

Deur ontwerp

Het ontwerp van de deur van jouw wijnkast is het andere essentiële kenmerk waarmee je rekening moet houden. Geef je de voorkeur aan een modernere look? Kies dan voor glazen deuren en binnenverlichting om jouw collectie te tonen. Ze maken het ook gemakkelijk voor je om te zien welke wijn je erin hebt zonder telkens de deur te moeten openen.

Als de ruimte echter een probleem is en je geen grote kast met houten of glazen deuren kunt plaatsen, overweeg dan een kast met metalen deuren. Zo past het goed bij andere keukenapparatuur zoals koelkasten en fornuizen en is het toch functioneel genoeg voor het opbergen van allerlei voorwerpen zoals wijnflessen, en glazen.

Een andere goede optie is mat of getint glas dat net genoeg licht doorlaat, maar schadelijke UV-stralen tegenhoudt die jouw wijnen na verloop van tijd kunnen beschadigen.

Het kiezen van de juiste wijnkast voor jouw behoeften is essentieel.

Wijnkasten zijn een geweldige manier om jouw wijn op te slaan en koel te houden. Er bestaat een grote verscheidenheid aan stijlen, zodat je altijd een kunt kiezen die bij jouw inrichting past. Wanneer je een nieuwe wijnkast koopt, kan je rekening houden met de volgende twee ontwerpen: vrijstaande en ingebouwde wijnkasten. Vrijstaande kasten zijn op zichzelf staande eenheden die overal in de kamer kunnen worden geplaatst. Inbouwkasten zijn geïntegreerd in jouw meubilair of keuken. Inbouwkasten hebben verschillende voordelen ten opzichte van vrijstaande modellen. Ze nemen geen kostbaar vloeroppervlak in beslag en ze kunnen dienen als opslagruimte voor andere zaken zoals glaswerk.

Gerelateerde artikelen