Zo geef je je trap een mooie nieuwe look

Het is toch wel dé manier om je gang een opfrisbeurt te bezorgen: door de trap een nieuwe look te geven! En als de trap in je huis in de woonkamer staat, is het misschien nog wel belangrijker. Je kijkt immers vaak tegen de trap aan. Dan kan het maar beter een fraaie eyecatcher zijn. Hoe je het aanpakt? Lees onze handige tips!

De trap renoveren

Bij het aanpakken van de trap denken we meteen aan de treden! Toch wel het belangrijkste onderdeel van elke trap. Geef ze een geheel nieuwe look met een professionele make-over. Je trap opknappen bij Carpetright is een voordelige keuze. En het is eenvoudiger dan je denkt: met zogenaamde ‘overzet-tredes’ heb je in een handomdraai een vernieuwde uitstraling op de trap.

Dat is bijvoorbeeld handig als de huidige treden versleten zijn. Maar als je eens toe bent aan een andere of modernere look kun je hier natuurlijk ook voor gaan. Zo beleef je weer jarenlang plezier aan je stijlvolle trap!

De bekleding op de trap

De een heeft het liefst houten traptreden, de ander kiest juist voor trapbekleding. Het is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen wat je het fijnst vindt in huis! Zacht tapijt op je trap is heerlijk zacht aan de voeten. Zeker een reden om hiervoor te kiezen, bijvoorbeeld als je graag op blote voeten of sokken rondloopt in huis. Sfeer aanbrengen bij de trap doe je zo ook – fijn als je dat belangrijk vindt in je woning.

Er zijn verschillende looks om voor te gaan met trapbekleding. Bepaal bijvoorbeeld of je volledige stoffen bedekking wilt of juist gedeeltelijk. Bij de tweede optie zijn trapmatten een handige oplossing – die plaats je eenvoudig over het hout van je trap. En ga natuurlijk voor de kleur die jij het mooist vindt. Van basic in een eenvoudige kleur tot juist een opvallende tint. Alle kleuren van de regenboog zijn er te vinden!

Verlichting bij de trap

Als je de trap op bijzondere wijze wilt decoreren, is het een tof idee om voor verlichting bij de trap te kiezen. En dan bedoelen we niet aan het plafond boven de trap, maar juist op de trap zelf. Hoe dat werkt? Bevestig bijvoorbeeld led-strips bij de treden – dat zorgt echt voor een unieke look.

Zeker als je kiest voor verlichting waarbij je de kleur kunt instellen, ga je voor een prachtig resultaat. De kleur instellen kan tegenwoordig heel eenvoudig via een app. Zo kun je steeds weer voor een andere uitstraling bij je trap kiezen: wissel de kleuren regelmatig af. Hoe leuk is dat?

Gerelateerde artikelen