Groen in huis brengen

Een plantje kopen. Of twee. Misschien zelfs wel meerdere. Afhankelijk van hoe goed je die zult verzorgen, maken die een enorme sier in je woonkamer.

Of een andere ruimte in huis, natuurlijk. Uiteraard geven planten middels fotosynthese zuurstof af aan de lucht maar ze zijn ook nog eens heel praktisch op het gebied van decoratie. En omdat je ze niet zomaar aan hun lot kan overlaten, krijg je automatisch meer verantwoordelijkheidsgevoel. Niet dat planten in huis halen je automatisch meer volwassen maakt, maar we willen het gewoon gezegd hebben.

Groen in huis halen kan echter op een heleboel verschillende manieren. Er bestaan diverse planten die je in potjes of bloempakjes plaatst, maar dat is echt niet je enige optie. Natuurlijk is er een heel scala aan planten waarmee jij jouw woonkamer kunt versieren, maar wij hebben een klein lijstje gemaakt met tips. Je keuze is uiteraard helemaal afhankelijk van jouw eigen smaak!

Aloë vera

Hadden we net zo’n mooi verhaal over verzorging en verantwoordelijkheid, komen we met aloë vera aanzetten. Want die heeft niet heel veel aandacht nodig, eigenlijk. De plant haalt benzeen en formaldehyde uit de lucht en heeft niet in het bijzonder een plek nodig die heel veel licht opvangt.

We kunnen zelfs stellen dat de aloë vera multifunctioneel is: verschijnen er namelijk bruine plekjes op de bladeren? Dat is een indicatie dat de lucht eromheen sterk verontreinigd is!

Graslelie

Studeer je of heb je een hele drukke baan maar wil je alsnog een plant in je kamer terwijl je van jezelf weet dat jij zo’n warhoofd bent dat stiekem heel erg in staat is om planten niet vaak genoeg water te geven? Dan komt de graslelie heel goed uit. Die wordt niet voor niks ook wel de ‘studentenplant’ genoemd de reden hierboven. Deze is voorzien van groen met gele bladeren en gedijt heel goed op zichzelf, ook al moet de grond waar die in staat niet al te droog zijn.

Chinese evergreen plant

Net zo handig als zijn collega’s hierboven! Heeft weinig licht nodig en is een behoorlijk lang leven beschoren. Verwarrend is wel de naam, ‘evergreen’. Want naast groen is deze ook in andere kleuren verkrijgbaar. Maar dan heet ‘ie dus wel nog steeds evergreen. En Chinees. En plant.

Je eigen ecosysteem

Een plant in huis? Welnee, een heel ecosysteem, nog leuker! Een sierlijke verzameling planten die geheel zelfvoorzienend zijn, een soort jungle op je vensterbank of tafel. Dat is hoe je een plant terrarium kunt omschrijven. Er bestaan open variante, die af en toe nog wat water van je nodig hebben. Kies je echter voor een gesloten terrarium, dat eerst een week heeft opengestaan en daarna verzegeld wordt? Dan zal dit geheel zonder tussenkomst van jou floreren!

Bron afbeelding: Woonvariant.Be

Gerelateerde artikelen