Kiezen om het VvE beheer uit te besteden

Lees over kiezen om het VvE beheer uit te besteden aan bijvoorbeeld een specialistisch bureau. Vaak is de vraag, wat is het goede moment om te kiezen om het VvE beheer uit te besteden, en niet uitzonderlijk zit daarbij het gevoel van, we zijn te laat.

Een janboel

Het idee van een Vereniging van Eigenaren, afgekort tot VvE, is goed. Als je een blok met koopflats hebt, dan is het logisch dat de onderste woonlagen als laatste merken dat het dak lek is. Het is daardoor een goede zaak dat iedereen moet meebetalen voor het dak. Tevens is het goed dat lidmaatschap van de VvE tegelijk met de overdracht bij de notaris gaat. Zoals vaak met goede ideeën, in de praktijk pakt het anders uit. Wat moet je doen als VvE als er binnen de vereniging een conflict ontstaat? Een lastig lid royeren gaat niet, ook niet als diegene besluit, ik ga niet meer aan de VvE meebetalen. Maar ook anders, een VvE met een incompleet bestuur, of bestuurders die het niet aankunnen met als resultaat dat de administratie een janboel is. Dan komt de vraag, is kiezen om het VvE beheer uit te besteden niet te laat?

Ervaren vve bureaus

In feite klopt iedereen te laat aan bij de specialistische bureaus die VvE beheer uitvoeren. Zelden is alles op orde, en klopt dan een VvE aan. Vooral het debiteuren en crediteuren verhaal is een janboel, en de ervaren bureaus leggen daarom eerst een goed kasboek aan. Zodra leden die wat termijnen achterlopen met betalen inlopen en anderzijds de facturen betaald zijn, dan is het opgelost, en de specialistische bureaus hebben daar ervaring mee. Vaak lijkt de janboel dan ook erger dan dat het is. Je bent eigenlijk nooit te laat met kiezen om het VvE beheer uit te besteden, want de bureaus kunnen corrigeren.

Klaar voor de toekomst

Na het kiezen om het VvE beheer uit te besteden is het slim om het zo te houden. We gaan de energietransitie in, en dat legt ook druk op de verenigingen. De kans is groot dat je moet vergaderen over verbeteringen waar je eigenlijk geen verstand van hebt. Het is de bedoeling dat in de toekomst de algehele ruimtes zoals het trappenhuis warm of koel blijft door een warmtepomp, dat de warmtepomp elektriciteit krijgt van zonnepanelen op het dak, en al wat meer. Kiezen om VvE beheer uit te besteden is een slim idee.

Bron: jouwinboedel.nl

Gerelateerde artikelen