Je huis beveiligen middels camera’s

In de donkere wintermaanden vinden er vaker inbraken plaats. Heb je pech en ben je ook een slachtoffer van inbraak? Dan moet je uiteraard aangifte doen, maar helaas heeft de politie ook minder tijd om alle dossiers af te handelen. Dit wekt veel frustratie op! Daarom is voorkomen eigenlijk beter. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt treffen, zodat de kans kleiner wordt dat je ook slachtoffer van inbraak wordt. Hang bijvoorbeeld een opvallende beveiligingscamera met sirenes op je gevel, want dit schrikt inbrekers mogelijk af. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, want beveiligingscamera’s zijn tegenwoordig heel betaalbaar geworden. Daarom bespreken we in dit artikel wat de mogelijkheden zijn als jij ook graag voor weinig geld een goede beveiligingscamera wilt!

Wifi of bekabeld?

Een buitencamera kan het beste via bedrading met het internet verbonden zijn. Wifi-camera’s bestaan ook, maar criminelen weten tegenwoordig veel manieren om het wifi-signaal te blokkeren, waardoor het beeld wegvalt. Heb je een bekabelde camera, dan is dit een stuk lastiger te saboteren. Wil je toch liever een wifi-camera? Zorg er dan voor dat de afstand tussen je camera en router zo klein mogelijk is, om storing te voorkomen. Op internet is er een groot aanbod voor complete camerasets met meerdere camera’s (zowel wifi als bekabeld) die je al vanaf zo’n € 200 kunt kopen.

Alarminstallatie

Ook bij alarminstallaties voor buiten is het belangrijk dat deze bekabeld zijn. Een wifi-alarm is alleen voor binnen te gebruiken. De sirene moet goed zichtbaar naast de voordeur worden geïnstalleerd voor een extra afschrikkend effect. Let er ook op dat hij met name ‘s nachts goed te zien is, want dieven komen zelden overdag inbreken. Zorg er daarnaast voor dat er bij elk raam een alarm is en plaats ook binnenshuis een aantal bewegingsmelders.

Wat zijn de mogelijkheden voor camera’s?

Wil je graag een goede camera om inbrekers en andere criminelen duidelijk op beeld te krijgen? Dan zijn er gelukkig veel mogelijkheden. Analoge camera’s zijn bijvoorbeeld een idee. Op internet vind je nog veel nieuwe modellen van analoge camera’s die een uitstekende opnamekwaliteit hebben. Ook zijn er mogelijkheden om speciale analoge camera’s met een hoge definitief(HD) DVR aan te schaffen.

Heb je een donker huis of pand en is het zicht ‘s nachts erg slecht? Dan is het handig om te kiezen voor een infrarood of starlight low lux camera. Deze functies zorgen ervoor dat er in het donker ook kleuren duidelijk kunnen worden waargenomen door de camera.

Ook is het goed om te weten dat wifi-camera’s in het algemeen goedkoper zijn dan bedrade camera’s. Houd hier dus rekening mee als je met een klein budget zit en niet teveel geld uit wilt geven. Een groot voordeel van wifi-camera’s is daarnaast ook dat deze via je smartphone te bedienen is. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet naar buiten om de camera aan te zetten. Heb je al een mooie camera die je graag als beveiligingscamera wil gebruiken? Dan is het ook een idee om er een recorder bij aan te schaffen, zodat je de opnames achteraf nog kunt bekijken.

Als je nog een nieuwe camera zoekt met opnamefuncties, dan is het belangrijk dat je voor een IP (Internet Protocol) met NVR (Netwerk Video Recorder) kiest. De opnames bevatten dan een QR-code, waardoor je de beelden overal kunt bekijken. En wil je een betrouwbaar en snel systeem? Dan is een DVR een goede keuze, want deze heeft een stabiele verbinding. DVR wordt vaak in combinatie met een app gebruikt, zodat je de beelden later nog een keer kunt bekijken.

Gerelateerde artikelen