Kleine badkamer ruimtelijker laten ogen

Ben jij niet gezegend met een grote badkamer? Geen zorgen, er zijn veel mensen met een kleine badkamer. De truc zit hem in het juist inrichten van de badkamer zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte. Daarnaast kun je de badkamer ook optisch groter laten lijken. Benieuwd hoe je het meeste uit jouw kleine badkamer haalt? Lees dan gauw verder, want in dit artikel staan een aantal tips en tricks.

Start bij de deur

Veel badkamers hebben een deur die naar binnen opent, zeker als deze zich bevinden op een kleine gang. Dit zorgt er echter voor dat je nog minder ruimte in je badkamer hebt. Op de plek waar de deur opent kun je immers niets plaatsen, geen douche, geen kastje… De oplossing is het plaatsen van een schuifdeur. Met een schuifdeur heb je geen last meer van een deur die veel ruimte in beslag neemt.

Ga voor glas

Het douchegordijn is een klassieke afsluiting van de doucheruimte en tevens een voordelige oplossing. Toch is dit niet ideaal in een kleine badkamer. De meeste douchegordijnen hebben een drukke print, wat een kleine ruimte niet ten goede komt. Ook de douchewand laat de ruimte niet optisch groter lijken. Een glazen wand lijkt dan de beste oplossing. Met glas laat je de badkamer een stuk groter lijken, immers wordt het blikveld niet meer beperkt. Vind je een glazen wand maar saai? Zorg er dan voor dat er iets achter staat wat in het oog springt, bijvoorbeeld een gouden of zwarte doucheset.

Grote badkamertegels

Wist je dat grote tegels je badkamer groter laten ogen? Kies daarom voor grote badkamertegels, bijvoorbeeld op de vloer. Dit zal zorgen voor een ruimtelijk effect. Kleine tegels maken de ruimte al gauw te druk, zeker met alle voegen ertussen. Een andere truc is daarom de voegen dezelfde kleur te geven als de tegel, zodat deze nog minder opvallen.

Witte badkamer

Heb je echt een kleine badkamer? Dan is het niet verstandig om deze een donkere kleur te geven, dit zal de ruimte alleen maar kleiner doen laten ogen. Een badkamer met witte of crèmekleurige tinten is dan een goede keuze. Hierdoor zal de badkamer lichter zijn en dus ruimtelijker ogen. Ben je bang dat een witte badkamer te saai wordt? Geen zorgen! Je kunt je badkamer altijd opfleuren met een gekleurde badmat of vrolijke handdoeken. Daarnaast kun je ook met je kranen spelen. Zo zijn er tegenwoordig veel gekleurde kranen op de markt, bijvoorbeeld de zwarte badkranen van Mastello. Die zorgen voor een mooi contrast.

Welke trucs ga jij toepassen in je badkamer?

Gerelateerde artikelen