Ga je tuinmeubelen verven? Zo pak je het goed aan!

Ga je lekker aan de slag met het verven van je tuinmeubelen? Tof, niets is leuker dan het zelf verbeteren van de looks van je woning. Ook buitenshuis! Al komt daar natuurlijk wel wat meer bij kijken: hoe pak je het verven van tuinmeubilair nu goed aan? Lees verder voor onze tips.

Kies voor kwalitatieve verf

De kwaliteit van de verf die je in huis haalt telt zeker mee! Met name als je buiten gaat verven: goede verf is belangrijk om er zeker van te zijn dat de verf goed blijft zitten. Je wilt immers niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat je een jaar later weer voor dezelfde verfklus staat. Kies goede verf voor de juiste basis. Met Sikkens verf kopen maak je een goede keuze: dit is de verf waar veel vakschilders ook mee werken. Je hebt veel soorten verf om uit te kiezen: ga je bijvoorbeeld liever voor mat of glans? En denk natuurlijk ook na over de gewenste kleur voor jouw tuinmeubilair!

Grondverf is ook belangrijk

Niet alleen de bovenste verflaag telt mee: denk ook aan grondverf. En maak ook hier weer een kwalitatieve keuze, om uiteindelijk tot de beste dekking te komen. Gebruik grondverf met een goede vulling en hechting: dat zorgt voor een optimaal eindresultaat. Je zit goed met Sikkens Rubbol Primer, grondverf die deze beide eigenschappen rijk is. De goede hechting maakt dat de verf de ideale ondergrond vormt, de goede vulling maakt dat je maar één laag grondverf hoeft aan te brengen. Daarnaast is deze primer goed geschikt om buiten mee aan de slag te gaan, omdat ‘ie vochtregulerend is. Zo blijft je meubilair alleen maar langer mooi!

Reinig en ontvet je tuinmeubilair

Bij verven gaat het naast het verven zelf ook om het reinigen! De verf hecht namelijk veel beter als het hout schoon en vetvrij is. Als je deze stap overslaat, bestaat er helaas de kans dat de verf niet goed op het hout blijft zitten. Om er zeker van te zijn dat je je werk niet voor niets hebt gedaan, maak je je tuinmeubilair eerst grondig schoon en ontvet je het met ammonia. Het saaiste onderdeel van de verfklus, maar toch zeker van belang.

Schuren voor het beste resultaat

Verder is het zaak om je meubilair voor het verven te schuren. Hoewel het misschien verleidelijk is om deze stap over te slaan, doe je er echt goed aan om de meubels eerst te schuren voordat je met de verf aan de slag gaat. Ook dit zorgt ervoor dat de verf optimaal kan hechten: voor het beste resultaat. Vergeet niet om het hout na het schuren nog even kort te reinigen en stofvrij te maken. En dan is het toch echt tijd om met de verf aan de slag te gaan én vervolgens te gaan genieten van je mooie meubels met een frisse make-over!

Gerelateerde artikelen