Led strips als sfeervolle verlichting in huis!

Ben je op zoek naar sfeervolle verlichting in huis? Dan zijn ledstrips een goede keuze, want dit type verlichting is erg veelzijdig! Tegenwoordig kom je het dan ook veel tegen in een modern interieur. Er zijn meerdere redenen om voor ledlampen te kiezen. Zo zijn ze niet alleen energiebesparend, maar gaan ze ook erg lang mee en zijn ze dus heel duurzaam. Een ledstrip is een soort plastic slang met meerdere kleine led-lampjes. Het lijkt dus op kerstverlichting, maar is ook zeker buiten de feestmaand te gebruiken om je interieur op te leuken. In dit artikel delen we daarom een aantal ideeën hoe je deze ledstrips kunt gebruiken in huis!

Aan het plafond hangen

Ledstrips kun je aan het plafond hangen, bijvoorbeeld in de slaapkamer of woonkamer. Warme led-lampjes geven namelijk een romantische en zachte sfeer in huis en dat is in de slaapkamer natuurlijk heel leuk! In de woonkamer kun je ledstrips bijvoorbeeld langs de randen van de muren en het plafond hangen. Op deze manier schijnt het licht niet zo fel in de kamer en dat is wel zo fijn als je televisie aan het kijken bent of aan tafel zit te eten. Ledstrips kopen kan in verschillende maten en lichtsoorten (warm/koel/gekleurd…), dus er is voor ieder wat wils!

Achter de televisie

Ledstrips kunnen ook achter de televisie gehangen worden. De lampjes zorgen ervoor dat het tv kijken minder vermoeiend wordt voor je ogen. Voor het beste resultaat bevestig je de ledstrips aan de achterkant van de televisie in een rechthoek. Er zijn zelfs ledstrips verkrijgbaar met een afstandsbediening, zodat je vanaf de bank de lichtsterkte en kleur kunt instellen!

In de slaapkamer

De verlichting in de slaapkamer wordt meestal verwaarloosd. Vaak hangt er wel een vorm van verlichting in de slaapkamer, maar heeft het helemaal geen sfeer. Dit is erg jammer, want de slaapkamer is voor veel mensen het verlengde van de woonkamer! In de slaapkamer kun je namelijk heerlijk genieten van een goed boek, een leuke film of een romantisch avondje met je partner. Wel moet de slaapkamer dan uitnodigend ogen en daar helpen ledstrips natuurlijk bij. Hang de strips bijvoorbeeld om het bed heen of drapeer ze over de kledingkast. Kies voor ledstrips waarvan je de kleur en de lichtintensiteit zelf in kunt stellen, zodat je op ieder moment de juiste sfeer creëert. We raden trouwens wel aan om naast ledstrips ook een ander soort (feller) licht in de slaapkamer te nemen, omdat een boekje lezen of aankleden dan ook stukken makkelijker gaat.

In de keuken

Samen met de woonkamer is de keuken vaak het stralende middelpunt van het huis. Hier wordt namelijk echt geleefd! Daarom is het soms lastig om de juiste verlichting voor deze ruimte te kiezen. In de keuken moet de verlichting niet alleen praktisch zijn, maar ook gezellig. Ledstrips lenen zich erg goed voor in de keuken, wat deze bevestig je bijvoorbeeld onder de aanrechtkastjes op ooghoogte met behulp van haakjes of klemmetjes. Als je dit goed doet, zie je de strips niet eens hangen, maar profiteer je wel van een praktische lichtbron. Zo wordt het aanrecht goed verlicht en zie je precies wat je aan het snijden en koken bent!

Gerelateerde artikelen