Tips bij het aanschaffen van een nieuwe bank

Bijna iedereen heeft wel een bank thuis staan. De bank is namelijk een comfortabele plek om lekker uit te rusten! Dit meubelstuk komt daarom ook in allerlei soorten en maten, zoals tweezitters of driezitters. Verder zijn er ook bijvoorbeeld hoekbanken, modulaire banken of slaapbanken te koop. Zie je door alle bomen het bos niet meer? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een bank koopt!

Grote of kleine bank?

Soms is het lastig om in te schatten welk formaat je moet hebben als je een bank aanschaft. Zoek daarom als eerste uit hoe groot jouw beoogde bank moet worden en boots deze afmetingen na in je woonkamer op de plek waar je de bank wil neerzetten. Zo krijg je een veel beter idee of de bank het goede formaat heeft, of dat je iets groters of juist kleiners moet zoeken.

Welk type moet ik kiezen?

Het type bank is erg persoonlijk, want dit hangt af van hoe jij de bank wil gaan gebruiken. Wil je er voornamelijk liggend op relaxen of wil je graag rechtop zitten? En houd je van een zachte bank of juist van een stevig zitvlak? Als je ook op je bank wil gaan liggen, dan is een hoekbank een goede aankoop. Daarnaast speelt de samenstelling van je huishouden ook een rol bij het kiezen van een type bank. Woon je bijvoorbeeld alleen in een studio, dan is een slaapbank ideaal. Dit bespaart namelijk veel ruimte, maar is binnen no time ook om te toveren tot een bed als je logés hebt. Grotere gezinnen kiezen vaak voor meer zitplek door bijvoorbeeld een combinatie van een tweezitter en een driezitter neer te zetten.

Kleur kiezen

Ook de kleur is erg persoonlijk, want iedereen vindt weer iets anders mooi. Houd er echter wel altijd rekening mee dat felle kleuren of printjes snel zullen vervelen. Als je bijvoorbeeld ander meubilair gaat vervangen of de muur wil schilderen, dan moet je daarna kijken of de bank nog wel bij de rest van het interieur past. Kies je voor een neutrale en tijdloze kleur, dan hoef je je minder zorgen te maken. Wil je van je bank toch een eye catcher maken? Kies dan voor bankhoezen die je makkelijk kunt vervangen. Op deze manier geef je je bank binnen een handomdraai een nieuwe look, zonder dat je meteen een hele nieuwe bank hoeft aan te schaffen. Houd jij er sowieso wel van om je woonkamer zo nu en dan een make-over te geven? Kies dan voor een modulaire bank, want dan kun je de samenstelling makkelijk veranderen. De losse elementen zijn op allerlei manieren neer te zetten en dat geeft je huiskamer meteen een andere sfeer!

Materiaalkeuze

Heb je kleinere kinderen? Dan is een driezitsbank gemaakt van leer bijvoorbeeld een goede keuze. Bankstellen leer zijn slijtvast en makkelijk schoon te maken, in vergelijking met een stoffen bank. Kinderen die morsen zijn dus niet zo’n groot probleem meer! Daarnaast is er op een driezitter plaats voor meerdere mensen. Wil je toch liever een stoffen bank? Kies er dan een die afneembare en afwasbare hoezen heeft, zodat je deze makkelijk kunt verwisselen en wassen als er vlekken op komen.

Gerelateerde artikelen