Om deze reden heb je een opstalverzekering nodig

Als je denkt dat je klaar bent na het regelen van je inboedelverzekering, dan heb je het mis! Heb je je wel eens verdiept in een opstalverzekering? Deze zou eigenlijk nog boven de inboedelverzekering moeten staan, omdat dit de onvoorziene schade aan je huis dekt. Deze schade kan veel sneller oplopen in kosten, waardoor het dus heel verstandig is om deze verzekering zo snel mogelijk af te sluiten na het kopen van een nieuwe woning. Weet je niet zeker bij welke gevallen je verzekerd bent? Wij zetten enkele gevallen voor je op een rijtje.

Vlam in de pan

Brand in huis is vast ieders nachtmerrie, maar het kan wel eens voorkomen. Aangezien we steeds meer apparatuur in huis halen, is de kans steeds groter dat er iets oververhit raakt of dat er kortsluiting ontstaat. Iets te lang de pluis in je droger laten zitten of even niet opgelet in de keuken, en een brand kan zomaar veel schade achterlaten. Gelukkig kun je je hiervoor laten verzekeren, waarbij je de schade kunt verhalen. Dit wordt geregeld via de opstalverzekering, ook als je niet zeker weet of het jouw eigen fout was. Staat er een pand naast jouw huis in de brand en loopt jouw woning rookschade op? Ook dit valt binnen de opstalverzekering.

Boom op je dak

Als het buiten flink tekeer gaat en je de wind om je huis voelt razen, kan het zijn dat er bomen omwaaien of dakpannen van je huis vliegen. Ontzettend zuur, want hier kan je helemaal niets aan of tegen doen. Ook dit soort schade aan je woning is verzekerd middels een opstalverzekering. Als de schade zo erg is dat je niet meer thuis kunt slapen, dekken sommige verzekeringsmaatschappijen zelfs de kosten voor een hotelovernachting.

Wateroverlast

Er zijn verschillende soorten wateroverlast waar je je tegen kunt verzekeren middels een opstalverzekering. Waterleidingen kunnen zomaar springen waardoor er lekkage ontstaat of een hevige regenbui kan zorgen voor een overstroomde dakgoot. Voorwaarde is wel dat het water je huis binnengelopen is, zonder dat je hier wat aan kon doen. Als je zelf je deuren of ramen open hebt laten staan, zal je helaas niet ver komen met je schadeformulier.

Als je zeker wilt weten of bepaalde zaken gedekt zijn door jouw verzekeraar, kun je dit natuurlijk nagaan in jouw polis. Er zit natuurlijk ook een verschil wanneer je een basisverzekering hebt afgesloten of een allriskverzekering. Check het van te voren goed, zodat je precies weet waar je aan toe bent mocht er schade aan je huis voorkomen.

Gerelateerde artikelen