Geef je interieur een make-over met deze 4 tips!

Ben je wel toe aan iets nieuws qua interieur? Lees dan gauw verder, want hier delen we 4 leuke tips om je huis een make-over te geven! Sinds de corona-maatregelen van kracht zijn, zitten we veel vaker thuis. Vooral met de sluiting van de winkels en horeca en de avondklok erbij zijn we nog veel meer binnenshuis te vinden. Reden te meer om je interieur eens goed aan te pakken, zodat het ook echt fijn wordt om thuis te zitten. Je hoeft echt niet een complete metamorfose aan je huis te geven, want met slechts kleine aanpassingen kom je ook een heel eind. Onderstaande tips laten je zien hoe je met weinig moeite toch een nieuwe look aan je interieur kunt geven!

1. Planten in huis

Een makkelijke, maar wel effectieve manier om meer sfeer aan je interieur te geven, is door kamerplanten neer te zetten. Planten bestaan in allerlei soorten en maten, dus er is voor ieder huis wel iets leuks te vinden! Kleine plantjes kunnen bijvoorbeeld op de vensterbank, terwijl grote planten prima in de hoek van een kamer op de grond staan. Of wat dacht je van een speciaal plantentafeltje? Je zult merken dat het huis ineens een stuk gezelliger wordt met zoveel groen om je heen. Planten zijn trouwens niet alleen maar leuk om naar te kijken, maar filteren ook de lucht. Dit is dus ook nog eens erg gezond. Wel moet je planten natuurlijk goed verzorgen, dus zoek even goed uit hoe vaak je bijvoorbeeld water moet geven.

2. Mooi kleed

Een vloerkleed voegt ook iets speciaals toe aan een kamer. Een kleed vormt namelijk een echte eyecatcher in de woonkamer en zorgt voor een hernieuwde sfeer in huis. Ook brengt een vloerkleed het hoekje van de bank, salontafel en televisie echt samen als je hier een vloerkleed neerlegt. Maar hoe kies je een mooi kleed uit? Onze tip is om het vloerkleed qua kleuren te matchen met andere woonaccessoires zoals sierkussens of vazen als je de boel graag rustig wil houden. Echter is het uiteraard ook mogelijk om voor een opvallend kleurtje of printje te gaan. Sterker nog, je kunt een kleed zelfs op de muur hangen als een soort schilderij!

3. Bijzondere deurklinken en kastknopjes

De grootste veranderingen zitten vaak in de kleine details. Kijk maar bijvoorbeeld naar de kastknopjes of deurklinken! Met deurklinken van Mooi Deurbeslag of de deurklinken van De Oude Deurklink geef je jouw interieur een unieke uitstraling. Deze zijn makkelijk te monteren en zijn daarnaast scherp geprijsd. Er valt veel te kiezen qua designs, van modern tot aan vintage. Een leuke tip is trouwens om de deurklinken en kastknopjes met elkaar af te stemmen, zodat deze mooi op elkaar aansluiten.

4. Muur verven en wanddecoratie toevoegen

In onze tweede tip gaven we als tip om een kleed aan de wand te hangen. Zie je dit niet zitten, maar wil je toch de muur een make-over geven? Dan kun je de wand natuurlijk ook verven! Deze aanpassing lijkt misschien wel de meest rigoureuze tip in dit artikel, maar eigenlijk is het slechts een kleine moeite. Een muur verf je namelijk makkelijk binnen een dag. Het resultaat zorgt meteen voor een frisse, nieuwe uitstraling! Vind je de huidige kleuren van de muren wel prima, maar wil je er toch graag iets mee doen? Dan zijn leuke fotolijsten, schilderijen, muurstickers of spiegels ophangen natuurlijk ook een goede manier om een muur te versieren!

Gerelateerde artikelen