Alarmsystemen voor thuis zijn verkrijgbaar voor elk budget!

Vroeger was het kopen van een alarmsysteem per definitie heel erg duur. Een alarmsysteem was echt iets bijzonders om te hebben en werd alleen door professionals geïnstalleerd. De tijd dat er de hoofdprijs wordt gevraagd voor alarmsystemen is gelukkig voorbij! Tegenwoordig zijn alarmsystemen te koop voor ieders gestelde budget. Een goed alarmsysteem hoeft niet duur te zijn, maar het is wel belangrijk om de verschillende te weten. Grote verschillen zitten er in diverse mogelijkheden, uitvoeringen en prijzen.

Let goed op de verschillen bij het kopen van een alarmsysteem

Alarmsystemen zijn er in allerlei maten, soorten en merken. De prijzen en mogelijkheden per alarmsysteem lopen flink uiteen. Wie zelf een alarmsysteem wilt plaatsen, heeft nogal wat mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld alleen voor een basissysteem, eventueel met extra functionaliteiten of ga voor een compleet alarmsysteem! Zowel een basis als compleet alarmsysteem is verkrijgbaar in allerlei soorten en voor ieder budget. Denk bijvoorbeeld aan een voordelig compleet alarmsysteem tegen inbraak, brand of dit beide in één beveiligingssysteem.

Ga voor het gewenste alarmsysteem in de beschikbare prijsklasse

Simpelweg kunnen we alarmsystemen onderscheiden in een bekabeld, hybride of draadloos alarmsysteem. Bij een bekabeld alarmsysteem zijn de onderdelen bevestigd door kabels. Dit betekent ook dat het installeren vaak meer tijd nodig heeft als bij een draadloos systeem. Vaak wordt er gekozen voor een bedraad systeem wanneer er extra haarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid.

Van oudsher zijn bekabelde alarmsystemen beter, tegenwoordig zijn er zeer veilige draadloze en hybride alarmsystemen beschikbaar. Een hybride alarmsysteem is een combinatie van een bekabeld en draadloos systeem. De draadloze onderdelen bij een hybride systeem kunnen eenvoudig worden uitgebreid. Steeds vaker wordt er bij de eerste aanschaf gekozen voor een hybride systeem om de beveiliging Welk soort alarmsysteem het beste is, dit is helemaal afhankelijk van de persoonlijke veiligheidswensen en het beschikbare budget.

Let op de grote verschillen in alarmsystemen

Een standaard alarmsysteem bestaat uit een centraal bedieningspaneel, sensoren en vaak ook een sirene. Een uitgebreid alarmsysteem biedt meer functies aan, deze zijn vaak aan te sluiten op het basis alarmsysteem. Denk hierbij aan zaken als aanmelding alarmcentrale, communicatiekiezer, rookmelder, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelder, naammagnetenen of andere beveiligingsonderdelen.

Een bekabeld alarmsysteem is meestal een stuk duurder als een draadloze variant. De laatste tijd worden er veel goedkope draadloze alarmsystemen aangeboden. Een groot gedeelte hiervan komt uit landen als China en is niet veilig bevonden. Let dus goed op bij het kopen van het beste alarmsysteem. het vergelijken van alarmsystemen is de moeite waard!

Bron: Pro-Alarm.nl

Gerelateerde artikelen