Rolsteiger opbouwen? Hier moet je op letten!

Een rolsteiger is een hulpmiddel dat veel wordt gebruikt in de bouwindustrie en in de onderhoudsindustrie. Een rolsteiger is een veilige en efficiënte manier om op hoogte te kunnen werken. Wil je een rolsteiger kopen of ben je benieuwd waar je op moet letten met het opbouwen van de rolsteiger? Lees dan snel verder! Een rolsteiger is geschikt voor zowel de hobbymatige bouwer als de professionele aannemer. Ga je een rolsteiger gebruiken? Dan dien je hoe dan ook de veiligheidsvoorschriften na te leven. Bovendien let je op de plaatsing van de rolsteiger, het plaatsen van de platformen en het plaatsen van de leuningen.

Kies de juiste locatie voor het plaatsen van de rolsteiger

Het kiezen van de juiste locatie voor het plaatsen van de rolsteiger is misschien wel het belangrijkste gegeven waar je op moet letten wanneer je en rolsteiger gaat gebruiken. Je wilt immers een stevige en stabiele ondergrond, zodat je zeker weet dat je rolsteiger stabiel blijft staan. Leg eventueel houten platen op de grond wanneer je niet zeker weet of de grond stevig genoeg is voor de rolsteiger. Om veilig te kunnen werken is het belangrijk dat de rolsteiger niet kan verzakken of kan gaan schuiven.

Begin met het opbouwen van het basisframe

Wanneer je de geschikte plek eenmaal hebt uitgezocht, dan begin je met het opbouwen van de rolsteiger. Je start met het basisframe en je plaatst deze stevig op de grond. Let er bovendien op dat alle vergrendelingsmechanisme correct zijn ingeschakeld om de stabiliteit te garanderen. Heb je het basisframe opgezet? Dan kan je beginnen met het plaatsen van de platformen en de leuningen.

Plaats de platformen en de leuningen

Wanneer je een stevig basisframe geplaatst heb kan je beginnen met het plaatsen van de platformen en de leuningen. Het is belangrijk dat de platformen stevig en waterpas zijn om valpartijen en uitglijden te voorkomen. Heb je de platformen geïnstalleerd? Dan kan je beginnen met het plaatsen van de leuningen en stabilisatoren. Het plaatsen van deze leuningen valt onder de veiligheidsvoorschriften en is erg belangrijk wanneer het gaat om veilig werken. Ook de stabilisatoren mogen niet ontbreken om de rolsteiger in evenwicht te houden en stabiel te laten staan wanneer je op de rolsteiger gaat lopen.

Er zijn dus tal van elementen waar je rekening mee moet houden bij het werken met een rolsteiger. Maar ben jij op zoek naar een manier om veilig op hoogte te kunnen werken? Dan kan je zeker overwegen om een rolsteiger te kopen. Een rolsteiger kopen is eenvoudig, biedt je veel mogelijkheden en wanneer je de veiligheidsvoorschriften volgt is het gebruik van een rolsteiger volkomen veilig.

Gerelateerde artikelen