Sportmasseur aan huis worden? Dit zijn goede tips

Droom je van een baan als sportmasseur? Als het je leuk lijkt om mensen thuis te helpen met de massage die ze nodig hebben, dan is het goed om te denken aan een baan als sportmasseur aan huis. Voordat je die functie uit kunt oefenen, heb je wel het een en ander nodig. Om je op weg te helpen zetten wij hieronder wat goede tips op een rij.

Haal de juiste papieren

Lijkt het je leuk om sportmasseur te worden, dan is het belangrijk om daar eerst de juiste papieren voor te behalen. Een opleiding is niet verplicht, maar wordt zeker wel aangeraden als je jouw klanten graag een behandeling van hoge kwaliteit geeft. Om belangrijke kennis, vaardigheden en competenties op te doen, is het volgen van een massage opleiding een aanrader. Tijdens zo’n opleiding leer je alle ins en outs van het vak van een masseur. Na de opleiding mag je jezelf een bevoegd masseur noemen.

Een ondernemingsplan schrijven

Heb je met succes een sportmassage opleiding afgerond, dan is het goed om na te denken over het ondernemingsplan. Als je van plan bent om sportmasseur aan huis te worden, dan is het handig om een ondernemingsplan om te stellen. In dat plan beschrijf je relevante informatie over je onderneming en de markt. Noteer de valkuilen en uitdagingen, je doelgroep en je bedrijfsdoelstellingen. Door een ondernemingsplan te maken, heb je een beter beeld van waar je op dient te letten en wat je wilt bereiken.

Benodigdheden verzamelen

Om je werk met succes uit te voeren, heb je uiteraard benodigdheden nodig. Als je werkt bij mensen thuis, is het jouw taak om voor die benodigdheden te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan spullen als een massagetafel, handdoeken, oliën, massagekussens, knierollen en een handdoekwarmer. Ga voor jezelf na welke benodigdheden als sportmasseur onmisbaar zijn voor de massages die je aanbiedt.

Je behandelprijs bepalen

Met de juiste papieren en een ondernemingsplan ben je al goed op weg als je graag als sportmasseur aan huis wilt werken. Het is daarnaast nog verstandig om na te denken over welke behandelingen je gaat uitvoeren en welke prijzen je daarvoor hanteert. Om die prijs te bepalen, is het handig om voor jezelf eerst een minimale jaaromzet te bedenken. Als je dat gedaan hebt, kun je die jaaromzet delen door het aantal massages dat je per jaar van plan bent te geven. Dan kom je uit op een behandelprijs. Om te ontdekken of je juist zit met je prijs, is het mogelijk om te vergelijken met je concurrentie.

Klanten verzamelen

Als je voorgaande stappen allemaal geregeld hebt, is het tijd voor het echte werk: het zoeken naar klanten. Dat is een belangrijke stap voor je onderneming, want zonder klanten heb je geen werk. Klanten verzamelen is op verschillende manieren mogelijk.

Ten eerste is het belangrijk om zichtbaar en vindbaar te zijn. Dat doe je door een eigen website en social media kanalen aan te maken voor je bedrijf. Klanten kunnen je op die manier vinden en meer over je te weten komen. Wil je naamsbekendheid werven, dan kun je dat doen door advertenties te plaatsen op social media. Deel ook in je netwerk dat je begonnen bent als sportmasseur, zodat steeds meer mensen daarvan op de hoogte zijn.

Deze tips hierboven helpen je op weg om een succesvolle sportmasseur aan huis te worden. Lees je van tevoren in over wat er allemaal komt kijken bij het vak, zodat je goed voorbereid bent en misverstanden zoveel mogelijk voorkomt. Lukt het je om klant na klant te vinden, dan wordt je onderneming vast een groot succes!

Gerelateerde artikelen