Dit zijn de 5 leukste plaatsen in Antwerpen om te wonen

mechelen

Antwerpen is een populaire plaats om te wonen, werken, studeren en verkennen. Het gaat om een levendige stad waar zowel toeristen als locals fijn kunnen wonen, maar Antwerpen is zeer groot en er zijn verschillende leuke plekken waar je zou kunnen wonen. Dit maakt het moeilijker om een geschikte keuze te maken. Ga door met lezen als je wilt weten wat de 5 leukste plaatsen in Antwerpen zijn om te wonen.

1. Antwerpen

Antwerpen is de meest populaire stad in België, waarbij je allerlei toeristische attracties, winkelcentra, restaurants en cafés kunt vinden. Deze grote trekpleister is de ideale plaats om te wonen. Je geniet ook van de stralende authentieke gebouwen in deze stad, geschikt voor zowel gezinnen, expats als studenten.

2. Mechelen

Ook Mechelen is een welbekende stad in Antwerpen waar het fijn is om te wonen. Je vindt er veel authentieke gebouwen, oude bouwwerken, musea, gezellige restaurants en cafés. Heb je een huis te koop in Mechelen of in een andere plaats in Antwerpen, dan weet je zeker dat je woning niet lang zal blijven staan op de woningmarkt vanwege het ruime aanbod.

3. Lier

Ook Lier is een populaire stad in Antwerpen die veel toeristen en lokalen trekt, voornamelijk vanwege de Grote Markt, de Gevangenpoort en de Zimmertoren. Een andere naam voor Lier is de poort der Kempen. Lier is zeker een leuke plek om te wonen, werken en studeren.

4. Turnhout

Je kunt in Turnhout terecht als je liever woont in een kleinere cozy stad met gezellige plekjes voor lokalen en toeristen, waaronder het station Turnhout, het stadhuis van Turnhout en het middeleeuwse kasteel van de hertogen van Brabant. Turnhout wordt ook wel de stad van Kempen genoemd.

5. Mol

Mol is een populaire trekpleister in Antwerpen dankzij het monument ter gedachtenis van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Er zijn echter nog meerdere toeristische attracties in Mol, waaronder het Provinciaal Domein het Zilvermeers die mensen aantrekt.

Gekte op de Antwerpse woningmarkt

In Nederland kampen we al jaren met schaarste op de woningmarkt, maar dat is bij onze zuiderburen niet anders. Heb je een huis te koop in Mechelen, Antwerpen, Lier, Turnhout of Mol, dan zal je woning vast en zeker snel worden verkocht. Kijk maar eens het aanbod van Heylen Vastgoed dat continu verandert.

 

Gerelateerde artikelen