Tips om thuis energie te besparen

Het verbruiken van energie is duur en kan ook erg slecht voor het milieu zijn. Dit zijn dan ook twee belangrijke redenen waarom jij in jouw huis graag energie zou willen besparen. Tegelijkertijd willen we allemaal graag de temperatuur in ons huis kunnen regelen. Zo hebben we in de winter natuurlijk het liefst onze verwarming aan. In dit artikel vertellen wij jou hoe jij energie kunt besparen, maar tegelijkertijd jouw temperatuur in huis toch naar wens regelen.

De slimme radiatorknop

Om te beginnen kun je een slimme radiatorknop aanschaffen. Een slimme radiatorknop zorgt er voor dat jouw huis efficiënt verwarmd wordt. Zo zorgt de slimme radiatorknop er voor dat jij elke radiator in je huis onafhankelijk van elkaar kan laten verwarmen. Je kunt zo dus kiezen welke ruimte je op het moment wilt verwarmen, en welke niet. Zo voorkom je dat je ruimtes verwarmt waar de verwarming niet nodig is, en kun je dus energie besparen! Daarnaast kun je met slimme radiator er voor zorgen dat je specifieke kamers in je huis kan laten verwarmen, terwijl de thermostaat in de woonkamer bijvoorbeeld al de gekozen temperatuur heeft. Normaal zou dan de ketel uitschakelen, maar met de slimme radiator kan je individuele kamers blijven verwarmen.

Een radiator ventilator

Een ander apparaatje waarmee jij energie kunt besparen, is de radiator ventilator. Dit apparaatje kun je gemakkelijk binnen twee minuten installeren en plaats je onder de radiatoren in je huis. Een radiator ventilator zorgt er eigenlijk voor dat de warme lucht die de verwarming maakt, via ventilatoren door je kamer worden geblazen. Zo zal je huis dus sneller opwarmen. Zo kun je bijvoorbeeld met een radiator ventilator de grootste ruimte in jouw huis sneller opwarmen, waardoor er minder gas nodig is. Met een radiator ventilator kun je dus veel energie besparen!

Pallet kachel

Als je echt volledig wilt stoppen met het verbruiken van fossiele brandstoffen, dan is het een goed idee om een pallet kachel aan te schaffen. Een pallet kachel verbruikt geen gas, maar verbruikt pallethout om jouw huis warm te maken. Pallethout is samengedrukt afvalhout. Met een eenmalige investering in een pallet kachel, zal je de jaren erna geen of minder kosten meer voor gas hoeven te maken. Zo zal je dus energie en geld besparen.

Met verschillende aanpassingen in huis, kun jij gemakkelijk energie besparen. Ga voor de slimme radiatorknop om individuele kamers los van elkaar te kunnen verwarmen, en met een radiator ventilator zal de warme lucht van jouw verwarming zich makkelijker door de ruimte verspreiden. Verder is een pallet kachel een goede optie voor als je helemaal geen gas meer wilt gebruiken.

Gerelateerde artikelen