Zo haal jij de sfeer in huis door verlichting

Iedereen wilt natuurlijk een beetje sfeer in huis hebben. Wist je dat je de sfeer in huis voor een groot deel kan bepalen door verlichting? Door een beetje met de verlichting te spelen en voor de juiste verlichting te kiezen kun jij een leuke sfeer in huis creëren. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Wij zetten wat handige tips op een rij!

Bedenk waar je sfeer wilt creëren

Het is belangrijk om vooraf te bedenken op welke plekken in je woning je graag sfeer zou willen creëren. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen voor welke verlichting en lampen het beste kunt kiezen. Denk goed na over welke plekken in huis je dient te bezitten over felle verlichting en waar niet. Grote kans dat je bijvoorbeeld bij jouw eettafel wat felle verlichting nodig hebt. Aangezien je hier wat tijd spendeert, is het natuurlijk wel handig om iets goed te kunnen zien. Wellicht heb je bij de bank wat minder fel licht nodig, waardoor dit een geschikte plaats kan zijn om sfeerverlichting toe te passen. Ga dus goed na op welke plekken je felle verlichting nodig hebt en waar ruimte is voor eventuele sfeerverlichting.

Welke verlichting gebruiken om sfeer te creëren?

Dan is het nu natuurlijk de grote vraag welke verlichting geschikt is om sfeer in je huis te creëren. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, het is helemaal aan jou welke je hiervoor wilt gebruiken. Om jou een beter beeld te geven van de mogelijkheden, bespreken wij hieronder enkele populaire opties.

Ledverlichting

Een goede mogelijkheid om sfeer in je huis te creëren is door middel van ledverlichting. Steeds meer mensen kiezen voor ledverlichting. Dit is dan ook helemaal te begrijpen, want het biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het energiezuinig is, een lange levensduur heeft, niet warm worden, geen opstarttijd heeft en er veel verschillende soorten en maten zijn. Ledlampen kunnen heel geschikt zijn om sfeer te creëren. Een soort dat hierbij handig kan zijn, is de L.E.D. met een kleine fitting. Een ledlamp met kleine fitting is ideaal om plekken in je huis waar minder licht nodig is te verlichten. Bovendien zijn er mogelijkheden om ledlampen aan te schaffen die kunnen dimmen, om nog een beetje extra sfeer te creëren.

Gloeilamp

Een andere mogelijkheid om sfeerverlichting in je huis te creëren is door middel van gloeilampen. In tegenstelling tot ledverlichting is het hierbij nodig om deze regelmatig te vervangen. Bovendien worden deze lampen warmer dan ledlampen, waardoor het wat minder veilig is.

Spaarlamp

Nog een optie om sfeer in je huis te creëren is door middel van spaarlampen. Een groot voordeel aan spaarlampen is natuurlijk dat deze energiezuinig zijn. Een nadeel aan het gebruiken van spaarlampen om sfeer te creëren is dat spaarlampen een lange opstarttijd hebben, waardoor het even duurt voordat deze vol licht geven.

Het is dus helemaal aan jou welke verlichting je gebruikt. In ieder geval zijn bovenstaande opties goed om te overwegen om jouw woning wat extra sfeer te geven.

Gerelateerde artikelen