Spiegels als finishing touch in huis

Spiegels zijn een leuke manier om je interieur een finishing touch te geven. Vrijwel iedereen heeft wel deze eyecatcher ergens in huis hangen! Maar spiegels bestaan in allerlei soorten en maten, dus hoe kies je nou de beste voor je interieur uit? Dat leggen we in dit artikel uit!

Ruimtelijk huis dankzij spiegels

Een spiegel staat natuurlijk hartstikke mooi in huis, of het nu de woonkamer, gang, badkamer of slaapkamer is. Het doet de ruimte namelijk meteen een stuk groter lijken. Dus als je bijvoorbeeld een kleine badkamer of hal hebt, dan zorgt een spiegel ervoor dat de ruimte groter lijkt dan dat die eigenlijk is. Wil jij ook meer ruimte creëren? Kies dan voor een grote spiegel. Daarnaast zorgt een spiegel ook nog voor meer weerkaatsing van licht als je deze strategisch ophangt (tegenover het raam). Dit maakt de kamer naast ruimer ook meteen een stuk lichter.

Kies voor ronde spiegels voor een moderne touch

Wil je een trendy spiegel? Kies dan voor ronde spiegels, want deze vorm is momenteel helemaal hip! Vooral in een modern interieur komen ronde spiegels helemaal mooi tot hun recht. Kies bijvoorbeeld voor een grote ronde spiegel als stralend middelpunt, maar meerdere kleine exemplaren zijn natuurlijk ook leuk. Dit laatste geeft namelijk een speels effect. Ook kun je variëren met de randen. Ga voor een dunne zwarte rand als je graag een industriële uitstraling wilt. Liever een romantische look? Kies dan voor een sierlijke houten rand. Kortom, keuze genoeg!

Klassieke spiegels: altijd goed

Heb je echt geen idee hoe je jouw kamer moet inrichten? Of maakt het jou niet zoveel uit? Kies dan voor een klassieke spiegel, want deze is altijd goed! Klassieke spiegels zijn tijdloos en passen in vrijwel ieder interieur. Het is makkelijk te combineren met verschillende woonstijlen, dus je kan bijna niet de mist in gaan. Een rechthoekige spiegel in klassieke look past dus ook in jouw huiskamer! Eventueel kun je ook een spiegel op maat laten maken. Het voordeel van spiegels op maat maken is dat deze 100% op jouw wensen zal aansluiten.

Moderne en trendy spiegels

Moderne, trendy spiegels passen vanzelfsprekend het beste bij een modern interieur. Een van de meest trendy spiegels van het moment zijn – zoals we eerder al zeiden – de ronde spiegel. Afgewerkt met een zwarte, dunne rand past deze spiegel niet alleen in industriële kamers, maar ook bij andere moderne interieurs. Vind je zwart te hard? Kies dan voor een gouden randje voor extra glamour, maar rose gold is natuurlijk ook hartstikke hip tegenwoordig. Kun je niet kiezen welke kleur rand de spiegel moet hebben? Dan is het uiteraard ook mogelijk om meerdere ronde spiegels met verschillende kleuren randen bij elkaar te hangen! Daarnaast kun je ook spelen met de grootte van de spiegels. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld om meerdere ronde spiegels in allerlei formaten bij elkaar te hangen, met elk een andere kleur rand? Zwart, zilver, rose gold, brons, goud… you name it!

Gerelateerde artikelen