Tuinhaard in je tuin: een goed idee!

In de lente en herfst kan het soms net te koud zijn om in de tuin te zitten. Daarom zijn wij echt fan van de tuinhaard. In dit artikel vertellen we welke andere voordelen er nog meer zijn en waarom jij ook een tuinhaard zou moeten hebben!

Heerlijk warm

Ten eerste is het natuurlijk lekker warm om een tuinhaard te hebben. Zeker in een land zoals Nederland is het vaker te koud dan te warm om in de tuin te zitten. Een tuinhaard biedt warmte buiten de zomerperiode en dus hoef je niet meer per se zithoekjes in te richten uit de wind.  Dankzij een tuinhaard is het mogelijk om het hele jaar door lekker buiten te zitten, ook wanneer het al donker is op een gure lente- of herfstdag. Echt genieten geblazen als je dan nog niet naar binnen hoeft omdat de temperaturen eigenlijk al te koud zijn!

Tuinhaarden zijn multifunctioneel

Tuinhaarden geven dus niet alleen warmte af. Sommige modellen zijn namelijk multifunctioneel! Als je een tuinhaard kiest met kookfunctie, dan kun je er ook lekker mee barbecuen en dat is natuurlijk ideaal voor tuinfeestjes. Je grilt en braadt de lekkerste stukjes vlees en na het eten zit je er heerlijk warmpjes bij, ideaal toch? Een tuinhaard met barbecue-rooster erop is dus een goed idee als je graag barbecuet. Je slaat zo dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Een tuinhaard is dan echt dubbel en dwars zijn investering waard, omdat je er extra veel gebruik van kunt maken!

Heel gezellige sfeer

Het derde voordeel van een tuinhaard dat we graag met je willen delen is de gezellige sfeer die het met zich meebrengt. In de tuin zijn het namelijk niet alleen de plantjes die zorgen voor een leuke look! Een terrashaard of vuurtafel brengt extra knusheid met zich mee en niets is zo heerlijk als in de tuin zitten met een dekentje en een glas wijn! Tuinhaarden zijn in verschillende stijlen te koop, dus er valt genoeg te kiezen. Vind je bijvoorbeeld een bepaalde kleur of stijl mooi, dan is er vaak een tuinhaard te vinden die hier perfect op aansluit.

Tuinhaarden met een authentieke uitstraling

Een tuinhaard zorgt echt voor een authentieke uitstraling in de tuin en dat is precies wat je nodig hebt om de tuin helemaal eigen te maken. Vaak besteden mensen namelijk wel veel aandacht aan het interieur van hun huis, maar slaan ze de tuin helemaal over. Dit vinden we eigenlijk erg jammer en daarom zijn we blij dat tuinhaarden er toch voor zorgen dat een tuinhaard voor een unieke uitstraling in de tuin zorgt!

Een tuinhaard wordt echt het stralende middelpunt in de tuin. Kies er daarom een uit die bij jouw smaak past. Ga je bijvoorbeeld voor een bio ethanol haard, of wil je liever een stenen of betonnen tuinhaard? En wil je liever een tuinhaard met of zonder deur? Verder heb je ook de keuze uit overkappingen, inbouw tuinhaarden of de eerder genoemde barbecue-combinatie. Kortom, keuze genoeg!

Bron afbeelding: Tuincorner.nl

Gerelateerde artikelen