Tuinset kopen? Volg deze tips!

Afgelopen zomer waren tuinsets echt niet aan te slepen, want iedereen in Nederland leek wel een nieuwe set te willen hebben. Dit is te begrijpen, want tegenwoordig zijn er veel stijlvolle exemplaren verkrijgbaar. Het aanbod is erg groot en dus is het handig om te weten waar je op moet letten als je een goede keuze wilt maken. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips voor als je ook een fijne tuinset zoekt!

1. Hoeveel ruimte is er nodig?

Ten eerste moet je natuurlijk weten hoeveel ruimte je eigenlijk beschikbaar hebt om een tuinset neer te zetten. Met name een te krap opgestelde tuin set is erg onhandig. Meet het terras dus van tevoren op en houd daarbij ook rekening met bewegingsruimte. Je moet aan de zijkanten en voorkant namelijk ook nog comfortabel langs kunnen lopen. Als vuistregel kun je ongeveer 75 centimeter rond de stoelen rekenen, zodat je deze nog goed naar achteren kunt schuiven.

2. Materiaal en stijl

Tuinsets worden gemaakt van allerlei materialen. Vaak wordt er kunststof gebruikt, maar hout of aluminium kom je ook veel tegen. Alle materialen hebben weer hun eigen specifieke voordelen. Kies voor hout als je een landelijke of klassieke uitstraling wilt. Kunststof is ideaal als je een moderne en strakke look zoekt. Het voordeel van kunststof is daarnaast ook dat het in allerlei kleuren en vormen te verkrijgen is. Ga voor aluminium als je een licht gewicht belangrijk vindt. Daarnaast vergt aluminium ook weinig onderhoud, dus dat is ook zeker een pluspunt.

3. Hoeveel zitplekken heb ik nodig?

Het aantal zitplekken is ook belangrijk als je een tuinset wil kopen. Daarbij is het aantal mensen in je huishouden niet altijd leidend. Woon je bijvoorbeeld met z’n tweetjes, maar komt er regelmatig bezoek over de vloer? Dan is het slim om een grotere tuinset te kiezen met bijvoorbeeld vier zitplaatsen, zodat je bezoek ook een zitplek heeft.

4. Ga voor kwaliteit en comfort

Misschien een open deur, maar ga altijd voor kwaliteit! Goede kwaliteit vraagt namelijk weinig onderhoud en je hebt hier uiteindelijk het langst plezier van. Dit betekent echter niet dat je meteen veel geld moet neertellen, want tegenwoordig zijn er ook goedkopere tuinsets verkrijgbaar die qua kwaliteit prima zijn. Maar ga ook weer niet voor de allergoedkoopste van het goedkoopste, want goedkoop betekent in sommige gevallen ook duurkoop. Daarnaast is het ook slim om in de sale (vanaf het najaar) op zoek te gaan naar een tuinset, want dan komen deze vaak in de aanbieding. Zo scoor je een mooie kwaliteit tuinset voor een stuk minder geld!

Gerelateerde artikelen