Verschillende soorten afval laten afvoeren

Tijdens een verbouwing komt er veel puin en afval ‘vrij’. Dit afval moet op de juiste manier afgevoerd, puur met het oog op het milieu. Veel soorten afval kan namelijk gerecycled worden, waardoor we onze aardbol kunnen ontlasten. Een terechte vraag hierbij is wel om welke soorten afval dit gaat. En hoe je de verschillende soorten afval het beste kunt laten afvoeren.

Ten eerste is het heel verstandig om altijd voor een afvalcontainer te kiezen. Zo’n container huur je bij een specialist; de specialist brengt de container bij je thuis en haalt deze na verloop van tijd ook weer op. Je hebt hierdoor zelf geen omkijken naar het afvoeren van al het afval. Maar, het is wel zaak dat je het afval op de juiste manier gaat splitsen. Hoe je dit kunt doen, hangt vooral af van het soort verbouwing. Laat je bijvoorbeeld een nieuw dak op je woning of schuur aanleggen? Dakgrind afvoeren is een behoorlijke uitdaging, puur omdat dakgrind vrij zwaar is. Het is echter wel belangrijk om dakgrind op de juiste manier af te voeren, aangezien dit nog opnieuw gebruikt kan worden.

Ook dakleer laten afvoeren is een uitdaging. Dakleer kun je bij de meeste gemeentewerven ‘gewoon’ inleveren, maar je kunt dit ook in een afvalcontainer stoppen. Belangrijk is in ieder geval dat je het leer zo min mogelijk nat laat worden. Zodra het leer nat wordt, wordt het immers heel zwaar.

Al met al is het duidelijk dat je op zoek naar een goede afvalcontainer moet gaan. Wat een goede afvalcontainer is, hangt van meerdere factoren af. De belangrijkste tips voor het vinden van een geschikte afvalcontainer vind je hieronder.

Kijk goed naar het soort verbouwing

Ten eerste moet je goed naar het soort verbouwing kijken. Laat je je keuken verbouwen? Of heb je voor een nieuwe vloer of nieuw dak gekozen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verbouwingen waarbij je met specifiek puin en afval te maken krijgt.

Kijk goed naar de afmetingen van de container

Ten tweede moet je goed naar de hoeveelheid afval kijken. Als je dit ongeveer weet, weet je ook hoe groot de container ongeveer zou moeten zijn. Het advies is om voor een nét iets grotere container te kiezen. Mocht je met meer restafval te maken krijgen, is dit geen probleem. Indien je voor een te kleine container hebt gekozen, zit je alsnog met een uitdaging.

Maak goede afspraken

Heb je een geschikte container bij een verhuurder gevonden? Dan is het zaak om goede afspraken te maken. Spreek af wanneer de container bij je thuis afgeleverd wordt. En spreek ook af wanneer de container weer opgehaald wordt. Verder is het aan te raden om goede afspraken over de tarieven te maken. Gelukkig werken de meeste verhuurders met standaardtarieven per dag.

Gerelateerde artikelen