Een overkapping plaatsen; waar moet je rekening mee houden?

Je wilt een lekker plekje buiten waar je lekker droog kan zitten. Een wijntje erbij en samen de zonsondergang bekijken vanuit de tuin. Heerlijk! Maar zo’n overkapping. Wat komt daar allemaal bij kijken? Waar moet ik allemaal rekening mee houden? Daar gaan we je mee helpen!

Voorbereiding

De voorbereiding als je een overkapping gaat zetten is erg belangrijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat je natuurlijk wel genoeg materialen in huis hebt. Je moet van te voren waar je de overkapping wil en of je er bijvoorbeeld licht in wilt want dan moet je weer met stroom gaan klooien. Ook moet je zorgen dat je overal goed bij kan als je de overkapping gaat zetten. Daarom is het misschien verstandig om van te voren een rolsteiger aan te schaffen bij rolsteiger.net. Daar heb je de veiligste steigers die nog eens betaalbaar zijn ook. Zo voorkom je het risico om bijvoorbeeld te vallen.

Meten is weten

Je hebt dat zinnetje vast al wel een keer eerder gehoord. Het is ook niet voor niks dat het zo vaak gebruikt wordt. Het is namelijk heel belangrijk dat je van te voren alles goed afmeet. Het zou heel vervelend zijn als je een overkapping van 4 meter besteld en je hebt maar 2 meter ruimte. Meet alles op! dus de lengte, breedte en hoogte. Het zijn allemaal factoren die belangrijk zijn bij het plaatsten van een overkapping.

Waar komt de overkapping?

Houdt er ook rekening mee waar de overkapping komt. Welke kan Is de overkapping op gericht? Is er de hele dag zon? Welke opties zijn er allemaal? Wil je meer licht of maakt dat niet uit? Door alle vragen te beantwoorden is het mogelijk om de goede overkapping te kiezen.

Denk er van te voren over na

Het is wel een goed idee om ruim van te voren voordat je echt een overkapping gaat kopen en zetten. Het zou natuurlijk een ramp zijn als je net een nieuwe overkapping gezet hebt en hij is niet mooi of hij past niet bij het huis.

Gerelateerde artikelen