Van pipowagen tot tiny house? 4 tips!

Tiny houses hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Ook in Nederland zien we steeds meer van deze kleine woningen terug. Vind jij zo’n huisje er ook leuk uitzien? Dan besluit je er zelf mogelijk wel een te betrekken. Veel mensen vinden het leuk om er een tijdje in te zitten, maar niet om er dagelijks in te wonen. Geldt dit ook voor jou? Kijk dan of er ergens een pipowagen te koop staat. Zo’n wagen kun je namelijk ombouwen tot tiny house. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Wij geven je hier 4 tips om een pipowagen om te bouwen tot tiny house.

1. Een goed begin is het halve werk

Ga jij een pipowagen ombouwen tot tiny house? Dan moet je zorgen dat het belangrijkste aanwezig is. Zo moet er allereerst voldoende plek zijn om te slapen. Daarnaast wil je misschien ook wel een keukentje en toilet inbouwen in het tiny house. Omdat je niet veel ruimte hebt, moet je hier zorgvuldig mee omgaan. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Voordat jij begint met het ombouwen van een pipowagen tot tiny house raden wij jou aan een plan te maken. Besluit eerst of jij de wagen van binnen volledig wilt strippen of dat je de indeling intact houdt. Gebruik vooral pen en papier en teken de indeling zoals jij deze voor je ziet. Op deze manier weet jij straks waar je moet beginnen.

2. Ga creatief om met de ruimte

Aangezien de ruimte in een pipowagen beperkt is, moet jij hier creatief mee omgaan. Het is namelijk wel prettig om voldoende spullen op te kunnen bergen in een tiny house. Denk daarom ook goed na over opbergruimte voordat je begint. Kies er bijvoorbeeld voor om opbergruimte onder jouw bed te maken. Dit is namelijk loze ruimte. Zet het bed dus niet direct op de grond, maar plaats deze wat hoger in de ruimte. Op deze manier kun je onder het bed flink wat spullen kwijt, waardoor jouw tiny house een strakke en nette uitstraling krijgt.

3. Bouw hem uit

Wil jij een pipowagen als basis voor jouw tiny house gebruiken? Dan zet je deze waarschijnlijk op een vaste plek neer. Omdat de ruimte in een pipowagen nogal beperkt is, kun je deze uitbouwen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er aan de voorkant, achterkant of zijkant een stuk bij aan te bouwen. Op deze manier creëer je meer ruimte en daarvoor vergroot je het wooncomfort. Uiteraard is het niet de bedoeling dat jij er grote delen aan gaat bouwen. In dat geval is een pipowagen namelijk geen tiny house meer.

4. Bouw een schaftkeet om tot tiny house

Een pipowagen vinden is geen gemakkelijke opgave. Ze worden namelijk maar sporadisch te koop aangeboden. Ben jij al lange tijd op zoek en heb je er nog geen een gevonden? Of vind je de prijs voor pipowagens (veel) te hoog? Dan betekent dit niet dat je het idee van een tiny house op wielen uit jouw hoofd moet zetten. Nee, want je kunt namelijk ook een schaftkeet ombouwen tot tiny house. Op het internet wordt regelmatig een schaftkeet te koop aangeboden. Een schaftkeet is vaak goedkoper dan een pipowagen. Daarbij komt dat je een schaftkeet makkelijker en sneller stript van binnen. Jij kunt het tiny house hierdoor helemaal naar eigen smaak maken.

Gerelateerde artikelen