Wat houten overzettreden kunnen doen voor jouw trap?

Is jouw trap aan een opknapbeurt toe? Je kunt zelf aan de slag gaan met schuurpapier en een likje verf, maar dat is vaak een hele tour waarbij het resultaat uiteindelijk te wensen overlaat. Ook kun je verschillende problemen zoals krakende of spekgladde treden op die manier niet oplossen. Gelukkig kun je je trap tegenwoordig met gemak een volledige make-over geven met overzettreden. Op die manier maak je je trap niet alleen mooier, maar ook veiliger en stiller.

Trapbekleding

Je kunt een trap tegenwoordig razendsnel een nieuw uiterlijk geven. Een traprenovatie noemen we dat. Het klinkt ingrijpend, maar is meestal binnen een dag al gedaan. Je bespaart jezelf werk en kunt al snel van je nieuwe trap genieten. De oude trap kan blijven staan en wordt opnieuw bekleed met overzettreden. Zo krijgt de trap een volledig nieuw uiterlijk. Van een open trap kun je bijvoorbeeld een dichte trap maken om hem zo een andere look te geven. In dat geval worden de stootborden ook meegenomen in de behandeling.

Echt hout

Overzettreden zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar. Dit soort treden worden doorgaans gemaakt van slijtvaste materialen zoals PVC en HPL. Die materiaalsoorten geven extra grip en gaan lang mee. Het is ook mogelijk om overzettreden van echt hout uit te kiezen. Houten trapbekleding heeft een stijlvol en natuurlijk uiterlijk waar veel mensen op vallen. Deze overzettreden kunnen van verschillende materiaalsoorten worden gemaakt, zoals kersenhout, hardhout en eikenhout. Let er wel op dat houten overzettreden meer onderhoud vergen dan treden van kunststof.

Een renovatie voor elke trap

Je kunt vrijwel elke soort trap van een traprenovatie voorzien. Denk aan een open of dichte trap, maar ook aan een trap van hout, beton of ander materiaal. Met overzettreden kun je je trap daarnaast ook een volledig ander uiterlijk geven. Heb je bijvoorbeeld een betonnen trap die je erg mooi vindt, maar ook onhandig vanwege het stof en onderhoud? Dan kies je bijvoorbeeld voor PVC-treden met een betonlook. Je behoudt het uiterlijk waar je zo van houdt, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je trap onderhoudsvriendelijk wordt.

Een veilige trap

Met een traprenovatie maak je je trap niet alleen mooi, maar ook veilig. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen LED-verlichting onder de treden te laten plaatsen. Die zorgen ervoor dat je ook in de avond goed kunt zien waar je loopt en niet snel een misstap maakt. Ook kun je overzettreden laten installeren met extra grip. Heb je een open trap, maar ben je bang dat je voeten een keer doorschieten en je naar valt? Dan kun je die trap middels een renovatie ook dicht laten maken. In dat geval worden er stootborden geplaatst, waardoor het risico van te ver doorstappen verleden tijd is.

Gerelateerde artikelen