Wat te doen in het geval van een verstopping?

Blijft er water in de toiletpot staan nadat je hebt doorgetrokken? Dan zit er mogelijk een verstopping in de afvoer. Dit is geen prettig gezicht en bovendien kan het gaan stinken. Reden genoeg om het probleem zo snel mogelijk te tackelen. Veel mensen hebben alleen geen idee wat zij in het geval van een verstopte afvoer moeten doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen je in deze tekst namelijk een verstopping te verhelpen.

Zelf een toilet ontstoppen

Er zijn mensen die denken dat een verstopping vanzelf verdwijnt, maar dit is doorgaans niet het geval. Nee, je moet een verstopte afvoer zelf ontstoppen om van het probleem af te zijn. Gelukkig is een verstopping vaak zelf te verhelpen. Ga het probleem eerst eens te lijf met een ontstopper. Plaats deze over de afvoer van het toilet heen en beweeg hem een aantal keer krachtig op en neer. De verstopping schiet zo mogelijk los, waardoor het water weer wegstroomt.

Boek je geen succes met een ontstopper? Probeer het dan eens met ontstoppingsmiddel. Dit kun je in de winkel kopen, maar je kunt ook zelf een middeltje maken. Zo kun je bijvoorbeeld baking soda en schoonmaakazijn in de afvoer van jouw toilet gooien. Laat het middel zo’n tien minuten intrekken en giet er dan heet water achteraan. Je kunt jouw wc ook ontstoppen door er afwasmiddel en kokend water in de afvoer te gieten.

Schakel een professional in

Veel mensen slagen erin om de afvoer van hun toilet zelf te ontstoppen. Heb je verwoede pogingen gedaan, maar blijft de verstopping aanwezig? Dan raden wij je aan om een beroep te doen op Ontstoppingsdienst Amsterdam. De kans is namelijk aanwezig dat het een hardnekkige verstopping betreft. Zo’n verstopping kun je vaak niet zelf verhelpen. Laat je dit over aan een professional? Dan ben je binnen de kortste keren verlost van het probleem. Hij beschikt over verschillende hulpmiddelen en kent alle technieken. Hierdoor is de verstopping binnen de kortste keren verdwenen. Bijkomend voordeel is dat hij op de juiste manier verholpen wordt, waardoor het probleem niet snel terugkeert.

Verstopping in de toekomst voorkomen

Heb je vaker last van een verstopte afvoer? Vraag jezelf dan eens af of je iets verkeerd doet. Mogelijk gebruik je wel te veel toiletpapier. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van een verstopte afvoer. Er zijn ook mensen die de afvoer van hun toilet gebruiken om allerlei andere zaken weg te spoelen. Zo spoelt menig Nederlander vet door de afvoer. Ook worden vochtige doekjes, tampons en maandverband met enige regelmaat door de afvoer van een toilet gespoeld. Wil je de kans op een verstopping verkleinen? Gebruik de afvoer van jouw toilet dan alleen waar deze voor bedoeld is.

Gerelateerde artikelen