Welke soorten archiefkasten zijn er allemaal?

archiefkast

Als je op zoek bent naar een archiefkast merk je doorgaans dat je heel veel keuze hebt. Van het formaat, de gebruikte materialen tot hoe de deuren opengaan. Waardoor er voor elke ruimte wel een passende archiefkast te vinden is. En als je dacht dat je alleen aan die ouderwetse archiefkasten gebonden was, dit is niet het geval! Een archiefkast is bijzonder handig voor het opbergen van materialen, kantoorartikelen en waardevolle documenten. Je kunt verschillende toepassingen kiezen. Wat vaak van de branche waarin je werkzaam bent af zal hangen.

Archiefkast met openslaande deuren

Wanneer je voldoende ruimte op het kantoor hebt is een archiefkast met openslaande deuren een goede oplossing. Je hebt bij deze archiefkast direct overzicht wat er in de kast staat en kan het gemakkelijker pakken. Maar het neemt zoals gezegd ook de nodige ruimte in beslag. Zowel de deuren moeten open kunnen als jij moet ruimte hebben om dan bij de kast te komen. Als dit niet het geval is moet je absoluut overwegen om een andere manier een oplossing te vinden.

Archiefkast met schuifdeuren

Kiezen voor schuifdeuren is bij weinig ruimte een goede oplossing. Met schuifdeuren heb je geen extra ruimte nodig voor het openen van de deuren en kun je toch overal bij. Met als enige nadeel dat je niet het volledige overzicht hebt van wat er in de kast staat. Maar dat is zeker niet altijd een groot probleem zolang je geen grote dingen moet opbergen. Waar het opbergen van mappen en ander papierwerk of benodigdheden natuurlijk prima kan.

Archiefkast met roldeuren

De archiefkast met roldeuren is een goede oplossing als je het overzicht wilt hebben bij een geopende kast. Maar je moet er wel rekening mee houden dat de roldeur elke keer helemaal geopend moet worden om dit overzicht te hebben. Daar moet je dus echt even aan wennen in het begin. Maar het is absoluut een goede oplossing als je heel weinig ruimte hebt om je spullen op te bergen en een kast kwijt te kunnen.

Archiefladekasten

Tot slot de ladekasten! Deze zijn er in veel verschillende maten en voor verschillende soorten doeleinden. Je hebt de ladekast voor echte archiefmappen, maar ook voor grote papieren welke geschikt is voor architecten. Tot slot heb je de kast met gewoon normale laden erin. Een beetje afhankelijk waar je behoefte aan het is dit een goede oplossing.

Vintage archiefkasten

Zoek je een archiefkast met een vintage of retro uitstraling? Dan kun je op zoek gaan naar een tweedehands archiefkast. Zeker bij een industriële kantoorinrichting past zo’n kantoorkast perfect.

Archiefkasten kopen

Een archiefkast koop je echt om spullen en benodigdheden netjes in op te bergen. Zodat er op je kantoor een overzicht blijft. Maar je hebt lang niet altijd de ruimte! Daarom is het goed te kijken welke afmetingen je wel kwijt kunt en wat de oplossingen zijn waar je het meeste mee geholpen bent. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste. Dat de oplossing past bij wat je voor ogen hebt en wilt opruimen of moet opbergen.

Gerelateerde artikelen