Welk zwembad moet ik kopen met een kleiner budget?

Afgelopen zomer was er een met vele warme dagen. Met die tropische temperaturen is het heerlijk om soms een duik te kunnen nemen, het liefst in je eigen, lekker koude zwembad. De meeste mensen denken dat een zwembad een hoop geld kost, echter is dit niet zo. Een opzetzwembad vergt weinig tijd en kennis om neer te zetten. Zie je je jezelf al helemaal liggen? Hoe je deze zomer kunt genieten in jouw eigen tuin met een zwembad vertelt zwembaddealer.nl je in dit artikel.

1. Voor een mooie prijs je eigen zwembad!

Beschik je nog niet over zwembad in de tuin, is een opzetzwembad dé manier om toch te genieten van een zwembad in de tuin. Deze opzetzwembaden, voornamelijk gemaakt door Intex, kosten over het algemeen niet zoveel. Hierdoor kun je al gauw genieten van een zwembad in de tuin tegen lage kosten!

2. Waar kan ik uit kiezen?

Zoals hierboven benoemd, heeft Intex een zeer groot aanbod. De opzetzwembaden komen in vele varianten met verschillende afmetingen. Er is voor ieder wat wils. Zo maken ze van kleine, opblaasbare zwembaden tot grote opzetzwembaden van maar liefst negen bij en vijf meter. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, de enige beperkingen die je eventueel hebt, zijn de beschikbare ruimte in je tuin en je budget.

3. Wat kost een opzetzwembad?

De prijzen van Intex beginnen vanaf zo’n €30,- Voor deze prijs kun je al je eigen zwembad in de tuin hebben, hoe tof! De zwembaden die Intex maakt, staan bekend om hun goede kwaliteit. Ze worden namelijk gefabriceerd middels de speciale zwembadliner, die door Intex gepatenteerd is.

4. Gemakkelijk opzetten en afbreken

Nog een voordeel van een opzetzwembad, naast de prijs, is het gemak waarmee je deze op kunt zetten en af kunt breken. Als de vooruitzichten goed zijn, kun je het zwembad alvast opzetten en alvast genieten van de eerste warme dagen van het jaar. Zodra het weer slechter begint te worden, kun je hem in principe weer gewoon afbreken en opbergen. Het opzetten/afbreken neemt vaak maar +-30 minuten in beslag. Het enige wat je hoeft te doen is het kiezen van de beste plaats in je tuin, zorgen dat de ondergrond goed is, het zwembad zelf opzetten door het frame in elkaar te zetten (of door het zwembad op te blazen). De laatste stap is, logischerwijs, het bad vol laten lopen met water. Hoe makkelijk kan het zijn?

5. Wat kan ik aan onderhoud doen?

We sluiten af met een huishoudelijke mededeling. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je eigen zwembad, moet je ook letten op het onderhoud hiervan. Maak het zwembad na het laatste gebruik goed schoon en zorg ervoor dat deze kurkdroog wordt. Vervolgens moet je hem opbergen, het liefst op een plek waar de vorst niet komt. Hiermee voorkom je dat het eerder genoemde zwembadliner kapot vriest. Kortom, zorg ervoor dat je je bad goed schoon en droog maakt en berg hem daarna op op een plaats waar het het hele jaar door een normale temperatuur is, bijvoorbeeld op zolder. Op die manier kun je volgende zomer weer lekker in je eigen zwembad liggen!

Gerelateerde artikelen