Zaken om op te letten bij de aankoop van een inbouw combimagnetron

Wil je een nieuwe inbouw- oven, magnetron of combimagnetron kopen? Dan moet je met een aantal dingen rekening houden. In dit artikel helpen wij je bij het maken van een keuze door de belangrijkste eigenschappen, en plus- en minpunten van de verschillende soorten weer te geven. Op basis van deze informatie kies jij het juiste product dat past bij jouw keuken en wensen.

Check het formaat

Voordat je je bezig houdt met de eigenschappen van het apparaat, moet je allereerst weten of een inbouw-oven of magnetron wel past. Controleer de afmetingen en kijk of het apparaat past op de plek die jij voor ogen hebt. Let op nishoogte, nisbreedte en nisdiepte. Meten is in dit geval echt weten, doe dit op de juiste manier. Inbouwovens hebben standaardafmetingen, waarbij de hoogte 45 of 60 centimeter is. Bij een nis van 60 centimeter hoog maar een kleiner apparaat kun je de overgebleven 15 centimeter gebruiken voor een warmhoud lade die onder de oven geplaatst wordt.

Een combi-oven of -magnetron

Als je voorkeur uitgaat naar een product met meerdere functies, dan is een combi-oven of -magnetron de beste keus. Het verschil tussen een combi-oven en een combimagnetron is dat bij een combi-oven er meer gefocust wordt op de oven. De mogelijkheden zijn hete lucht, alsook boven- en onderwarmte. Daarnaast kun je uiteraard gebruikmaken van alle magnetronfuncties. Bij een combimagnetron ligt de focus meer op het magnetron gedeelte. De oven functie van een combimagnetron is alleen beschikbaar met hete lucht. Combimagnetrons zijn dus minder geschikt om vlees in te bereiden of voor taarten bakken.

Waar wordt de oven of magnetron voor gebruikt?

Niet alleen is de plaatsing van belang, ook dien je te letten op wat voor gebruik je wenst. Het hangt van je wensen af of een oven, magnetron of een combinatie de beste keuze is. Een oven wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van gerechten en in een magnetron warm je voornamelijk je voedsel in op. Ovens zijn ook beschikbaar met een bak-, gril- of stoomfunctie.

Tip: Het merk AEG heeft speciale veiligheidsopties op combi-ovens of magnetrons. Een AEG combimagnetron met “Safe to Touch” deur zorgt ervoor dat de deur aan de buitenkant nooit heet wordt. Dit zorgt er voor dat deze ovens of magnetrons extra veilig zijn om te gebruiken. Zeker met kleine kinderen in huis is het een fijn idee dat zij zich niet kunnen bezeren aan een hete deur. Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit.

Hete lucht of boven- en onderwarmte?

Als je houdt van bakken of grillen, dan moet je voor een oven kiezen. Je kunt uit verschillende verwarmingsopties kiezen, zoals hete lucht of boven- en onderwarmte. Er zijn ook ovens die allebei deze opties hebben. Gebraden vlees en pizza of het bakken van taart kun je het beste doen met boven- en onderwarmte. Voor grotere gerechten die langer moet garen kies je voor een hete luchtfunctie. Ook bij het bereiden van meerdere gerechten zet je de hete luchtoven aan. Doordat lucht in een hete luchtoven circuleert, kun je er goed meerdere zaken tegelijkertijd in bereiden. Ga dus vooral bij jezelf na wat voor soort gerechten jij het vaakst maakt.

Gerelateerde artikelen