Zelf een vijver in de tuin aanleggen en onderhouden

Een vijver in de tuin brengt sfeer en leven. Een stromend beekje op de achtergrond, een oase van rust en verkoeling en nieuwe insecten en dieren die je tuin komen bezoeken. Een vijver biedt het je allemaal. Een vijver is dan ook een echte verrijking van je tuin. Het geeft je tuin een nieuwe dimensie. Daarnaast kun je prima zelf een vijver aanleggen en onderhouden. Je zult je wel even moeten gaan verdiepen in de aanleg en het onderhoud. Maar een goede vijvertechniek is uiteraard onmisbaar en ontneemt je veel tijd. Met de vijvertechniek van Aquaforte vijver, ben je verzekerd van techniek van de hoogste plank. Innovatief en hoge kwaliteit zijn enkele omschrijvingen die goed bij dit merk passen. De producten van Aquaforte kunnen je helpen om de vijver gezond en schoon te houden en zorgen ervoor dat je zo weinig mogelijk tijd kwijt bent aan het onderhoud.

De vijverpomp als belangrijkste onderdeel

De vijverpomp is één van de belangrijkste onderdelen van je nieuwe vijver. Deze pomp zorgt voor beweging in je vijver. En beweging is noodzakelijk voor een gezonde vijver. De biologische processen die in je vijver plaatsvinden zorgen voor afvalstoffen en dankzij de beweging worden deze beter afgevoerd. Je vijver raakt minder snel bevuild en blijft mooi schoon en helder. Vijverpompen zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Voor elk formaat vijver is dan ook wel een geschikt model te vinden, maar ook de soort vijverpompen verschillen enorm. Je kunt bijvoorbeeld een filterpomp in je vijver installeren, maar er zijn ook fonteinpompen of luchtpompen te koop.

Een filterpomp, fonteinpomp en/of luchtpomp in je vijver

Stilstaand water zorgt voor een opeenhoping van afvalstoffen. Een waterpomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft en bevordert de watercirculatie. Bij een filterpomp wordt dat water eerst naar een filter gepompt. De afvalstoffen worden uit het water verwijderd en het schone water stroomt vervolgens terug de vijver in. Wil jij net even wat extra’s aan je vijver geven, dan is een fontein natuurlijk een prachtig gezicht. Hiervoor heb je een speciale fonteinpomp nodig. Deze wordt in het water geïnstalleerd en pompt het water vervolgens naar boven. Met een fontein komt het water uit je vijver nog meer in contact met de buitenlucht en dat bevordert de opname van zuurstof en kooldioxide, wat de waterkwaliteit weer ten goede komt. Je kunt daarnaast ook een luchtpomp installeren. Deze pompt extra lucht door je filtersysteem en zo kunnen de bacteriën in je filter de afvalstoffen nog beter verwerken.

Overige producten voor een gezonde vijver

Naast pompen en filters, heeft Aquaforte ook andere technieken waarmee je jouw vijver gezond en helder kunt houden. Zo zijn er vijverskimmers, een soort stofzuigers die het afval van het wateroppervlakte wegzuigen. Maar ook vijverstofzuigers, die naast het vuil op het wateroppervlakte, ook het vuil van de bodem verwijderen. Ben je van plan vissen te gaan houden in je vijver, dan is een voerautomaat ook erg handig. Zo worden je vissen met regelmaat gevoerd. Al deze gemakken zijn door Aquaforte ontworpen om het onderhouden van jouw vijver je een beetje makkelijker te maken.

Gerelateerde artikelen