De perfecte kledingkast inrichting: dit mag niet ontbreken

Wie een nieuwe kleerkast koopt, zal merken dat er een enorm grote keuze is aan inrichtingen. Want naast de traditionele legplanken en stangen zijn er nog veel meer mogelijkheden. In dit artikel geven we enkele tips om de inrichting op punt te zetten.

Maak eerst een inventaris

Voordat je een kastinrichting kiest, doe je er goed aan om een inventaris te maken van jouw garderobe. Maak eerst een lijstje van het aantal broeken, T-shirt, hemden … dat momenteel in de kast ligt. Dat helpt om de ideale indeling te bepalen. Heb je bijvoorbeeld veel jurken en kleedjes? Dan heb je ook veel kledingstangen en kapstokken nodig.

Deze elementen mogen niet ontbreken

Er zijn verschillende inrichtingen en accessoires om jouw garderobe te ordenen, zoals:

Legplanken

Simpel, maar handig. Met een paar legplanken zit je altijd goed. Bij erg diepe kleerkasten is het een goed idee om uitschuifbare planken te kopen. Zo is ook het achterste gedeelte makkelijk bereikbaar.

Lades

Sommige kledingstukken, zoals opgevouwen truien, blijven perfect liggen op een kastplank. Maar andere spullen leg je misschien best in een lade of mandje. Denk bijvoorbeeld aan ondergoed of kousen.

Kledingstangen

Nog een absolute must-have; kledingstangen. Met behulp van een kapstok hang je alle vestjes, jurken, kleedjes… op. Let goed op de hoogte van de stangen. Want als je kledij de onderkant van de kast of legplank raakt, ontstaan er kreuken.

Broekhangers

Tegenwoordig zien we steeds meer kleerkasten met broekenhouders. Dat zijn metalen staven waarover je een broek kan draperen. Op deze manier blijven ze netjes in de plooi. Handig, toch?

Juwelenlades

Dames hebben waarschijnlijk een uitgebreide juwelencollectie, van verlovingsringen tot halskettingen en oorbellen. Omdat je niet alles tegelijk kan dragen, is een juwelenlade zeker nuttig. Dankzij de verschillende compartimenten vind je snel het juiste sieraad terug.

Schoenenrekken

Je hebt misschien al een schoenenkast in de hal staan. Toch is een schoenenrek in je kleerkast geen overbodige luxe. Je kan hier bijvoorbeeld schoenen opbergen die je zelden aandoet (zoals pumps voor een speciale gelegenheid) of die buiten het seizoen zijn (winterschoenen, sandalen…). Check daarnaast de laatste lifestyle blogs of de schoenen nog wel modieus genoeg zijn om te dragen of dat ze misschien weg mogen.

Verlichting

Verlichting is geen opberginrichting, maar een nuttige accessoire voor jouw kleerkast. Want dankzij ingebouwde ledlampjes zie je duidelijk het verschil tussen alle kleuren. Zo wordt het nog makkelijker om de perfecte outfit samen te stellen.

Gerelateerde artikelen