Zo verwijder je vieze geurtjes in huis

Heb jij soms ook last van nare geurtjes in huis, bijvoorbeeld kooklucht, bierlucht of sigarettenlucht. Ook kunnen huisdieren soms voor vervelende geuren in huis zorgen. Dit is natuurlijk niet zo fijn. Een geur neutraliseren in huis kan met deze tips eenvoudig worden bereikt. Daarom lees je in dit artikel wat je kunt doen om van een vieze geur af te komen!

1. Citroenen

Citroen heeft een frisse smaak en deze vrucht wordt vaak in gerechten gebruikt. Maar citroenen kunnen ook prima geurtjes opnemen! Het is dus niet zonder reden dat er in schoonmaakmiddelen vaak citroen verwerkt zit. Snijd een verse citroen in stukjes en zet deze op een schaaltje op verschillende plekken waar een nare geur hangt. Je zult merken dat de citroenpartjes de geur opnemen, waardoor het een stuk frisser ruikt.

2. Munt en eucalyptus

Munt en eucalyptus zijn ook populaire middelen om vervelende geurtjes tegen te gaan. Je kunt dus bijvoorbeeld bosjes munt en eucalyptus ophangen als je graag een fris luchtje wilt. Daarnaast werkt eucalyptus in het bijzonder goed in vochtige ruimtes, want dan komt de geur beter vrij. Een andere manier om de eucalyptus-geur te versterken is door het te kneuzen.

3. Sinaasappel en kruidnagel

Ook de geur van kruidnagels komt vrij als het in een vochtige omgeving komt. In combinatie met sinaasappels is het een populaire manier om nare geurtjes te verdrijven. Steek bijvoorbeeld een aantal kruidnagels in een hele sinaasappel (met schil) en deze geur zal zich door de hele ruimte verspreiden.

4. Vanillestokjes

Vanillestokjes zijn ook een populair ingrediƫnt om stank tegen te gaan. Leg de stokjes in heet water of in een kommetje met water op de verwarming. Het verdampte water zal namelijk subtiele vanillegeur bevatten, waardoor de hele kamer heerlijk zal geuren. Doe er ook kaneelstokjes bij als je de combinatie van vanille en kaneel lekker vindt.

5. Azijn

Ruikt het wel erg vies in huis? Dan kan azijn een oplossing bieden. Natuurlijk ruikt azijn zelf ook sterk en niet bepaald lekker, maar het werkt wel goed. Leg het bijvoorbeeld ‘s nachts op een schaaltje neer door het huis en spoel het de volgende ochtend uit. De stank zal dan een stuk minder zijn en de azijngeur trekt vanzelf weg.

6. Soda

Tenslotte helpt soda ook om geurtjes te verwijderen. Als de kattenbak stinkt, dan kun je deze bijvoorbeeld schoonmaken met een sopje met soda erin. Ook stinkende afvoerputjes los je op door er soda in te doen en vervolgens weg te spoelen met kokend water. Het is een milieuvriendelijkere oplossing dan chemische gootsteenontstopper. Dit trucje werkt trouwens ook voor een stinkende afvoer in het toilet. En als je wasmachine een naar luchtje heeft, dan helpt het ook als je een paar scheppen soda in de lege trommel doet en deze vervolgens aanzet op 90 graden.

Gerelateerde artikelen