Mollen in de tuin? Zo verjaag je ze binnen een handomdraai!

Mollen zijn misschien wel de ergste vijand van iedere tuinliefhebber. Hoewel deze beestjes zeker niet expres schade aanrichten, is het wel heel vervelend wanneer ze in jouw tuin terecht komen. Een mol kan ontzettend snel tunnels graven. Hierbij kijkt hij niet uit bij hetgeen hij tegenkomt. Het kan dus heel goed dat hij je pas gemaaide gazon overhoop gooit, wortels van planten en bomen kapot maakt of in het ergste geval zelfs elektriciteitskabels in de grond raakt. Met alle gevolgen van dien.

Het is daarom zaak om deze kleine beestjes zo snel mogelijk uit de tuin te verjagen. Eigenlijk al bij het ontdekken van de eerste molshoop. Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om ze zo snel mogelijk uit de tuin te verjagen. Hierbij kan je verschillende afwegingen maken. Is het noodzaak dat de mol zo snel mogelijk verdwijnt en maakt het je niet uit of dit op diervriendelijke wijze gebeurt of niet? Of ben je op zoek naar een methode die zowel dier- als milieuvriendelijk is? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. Wij zetten ze op een rijtje.

Maak gebruik van mollen carbid

We zijn bijna allemaal wel bekend met carbid. Dit heeft vooral te maken met het feit dat carbid schieten in veel provincies een ware hit is. Dit wordt in een melkbus geplaatst, waarna er enorme knallen ontstaan. De perfecte manier om een nieuw jaar te starten. Mollen carbid is echter wel een beetje anders. Dit is speciaal ontwikkeld voor het verjagen van mollen.

Wat veel mensen niet beseffen is dat veel zintuigen van de mol ver zijn ontwikkeld. Dit komt met name doordat het zicht heel beperkt is. Hierdoor staan de andere zintuigen op scherp. Hier komt dus bij kijken dat de mol ontzettend goed kan ruiken. Vervelende luchtjes zijn dan ook al snel een goede reden om zijn vertrouwde plekje te verlaten. Mollen carbid speelt hier uitermate goed op in. De carbid lost vanzelf op wanneer het in aanraking komt met water. Je strooit dit simpelweg in de molshoop en wanneer het oplost komt er een penetrante lucht vrij. Dit verjaagt de mol binnen mum van tijd. Bovendien is de mollen carbid prijs ook nog eens relatief laag, waardoor je voor weinig geld snel over een mol-vrije tuin kunt beschikken. Win-win!

Minder diervriendelijke methodes

Mollen carbid is een zeer diervriendelijke methode voor het verjagen van mollen. Het zal de mol geen kwaad doen, maar hem enkel verjagen. Bovendien beschik je zo ook nog eens over de mogelijkheid om wat extra standaard carbid te bestellen, een melkbus kopen bij melkbusshop.nl en dit te gebruiken tijdens de jaarwisseling. Toch nog een klein beetje feest aan het einde van een vreemd jaar.

In sommige gevallen werkt mollen carbid echter niet voldoende en blijft de mol gewoon zitten waar hij zit. In een dergelijke situatie is het belangrijk om jezelf af te vragen of het nog mogelijk is om hem op een andere diervriendelijke wijze te vangen of dat het toch noodzakelijk is om een minder diervriendelijke methode toe te passen. Een mol vangen klem is uitermate geschikt om snel van het mollenprobleem in de tuin af te komen. Een mollenklem moet altijd op de juiste wijze worden geplaatst, zodat het beestje direct gedood wordt. Hierdoor zal het niet onnodig lijden. Daarom ontvang je altijd instructies bij de aanschaf van een mollenklem.

Gerelateerde artikelen