4 tips om je tuin lenteklaar te maken

De dagen worden langer en de zon laat zich steeds vaker zien: de lente komt eraan! In het voorjaar betrekken we weer massaal onze tuinen om de eerste zonnestralen op te vangen. Maar na twee seizoenen binnen zitten, is het niet gek dat dat je tuin er niet meer zo gezellig uitziet. Daarom geven wij je 4 tips om je tuin lenteklaar te maken.

Tip 1: begin met opruimen en schoonmaken

Na de herfst en de winter kan je tuin waarschijnlijk wel een opfrisbeurt gebruiken. Dat betekent: handen uit de mouwen! Dit kun je doen om je tuin weer lekker op te frissen:

  • Veeg oude bladeren en troep op.
  • Verwijder onkruid.
  • Maak je tuinmeubelen schoon.
  • Maak je tegels schoon met een hogedrukreiniger.
  • Gooi bloemen en planten die de winter niet hebben overleefd weg.
  • Snoei bloemen en planten die gesnoeid moeten worden.
  • Controleer of al je bloempotten nog heel zijn en gooi kapotte bloempotten weg.

Tip 2: geef je tuinmeubels een plek

Als alles schoon en opgeruimd is, is het tijd om je tuinmeubels een plek te geven. Houd hierbij rekening met de ligging van je tuin en de stand van de zon. Creëer niet alleen plekken waar je in de zon kunt zitten, maar zorg ook voor voldoende schaduwplekken. Tip: als je ‘s avonds nog lekker lang buiten wilt zitten, dan is een tuinhaard zeker het overwegen waard.

Tip 3: plant nieuwe bloemen en planten

Wat is een tuin zonder bloemen en planten? De lente is hét moment om je tuin te voorzien van vers groen. Ook hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de stand van de zon. Sommige bloemen en planten kunnen namelijk beter tegen (fel) zonlicht dan andere. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor bloemen en planten die niet veel zorg en onderhoud nodig hebben. Regelmatig water geven kan iedereen!

Tip 4: maak je tuin af met leuke accessoires

Als je tuinmeubels op hun plek staan en je tuin is voorzien van verse bloemen en planten, is het tijd voor de puntjes op de i. Maak je tuin extra gezellig door een aantal accessoires toe te voegen. Denk aan kussens op je tuinbank, een vuurkorf, een tuinkleed, een lichtsnoer, kaarsen, windlichten, enzovoorts.

Is jouw tuin helemaal klaar voor de lente? Dan rest je nog maar één ding: zonnebril op en lekker naar buiten!

Gerelateerde artikelen