Zo goed mogelijk thuiswerken met deze 3 stappen

Je werkkamer, een plek waar jij in je huis veel tijd besteed. Het is een belangrijke plek waar jij je fijn moet voelen, je moet er immers volle concentratie hebben. Hierbij is het belangrijk dat er een goede sfeer hangt in jouw ‘home office’. Of je nou zelfstandig ondernemer bent of thuis werkt om voor de kinderen een oog in het zeil te houden. Een fijn ingerichte werkkamer is een goed begin. Daarom hebben wij 3 tips voor je klaargezet om zo goed mogelijk te kunnen functioneren in je thuiskantoor.

Verhoog je gemoedstoestand

Een werkkamer vol planten heeft veel voordelen. Ze zorgen namelijk voor een schone lucht in je werkkamer; ze verminderen namelijk kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. En dat kan je wel gebruiken bij een lange dag thuis werken. Ook zorgen planten voor een betere gemoedstoestand en positieve energie. Uit onderzoek is gebleken dat groen in de buurt van de werkplek de concentratie bevordert. Lijkt ons een goede reden om planten in huis te halen dus!

Zorg voor een goede (ergonomische) stoel

Als jij acht uur lang in je werkkamer zit, is het hebben van een comfortabele bureaustoel van groot belang. Daarom is het belangrijk om thuis een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Deze brengen allereerst veel meer comfort met zich mee dan de traditionele bureaustoel. Dat komt omdat ze aan ieders persoonlijke behoeftes kunnen worden aangepast. Je wilt rug- en nekklachten voorkomen, daarbij helpt de ergonomische bureaustoel je als geen ander. Deze stoelen zijn namelijk hoger dan normale bureaustoelen en kunnen dus je volledige rug en nek ondersteunen tijdens jouw werkdag.

Bovendien zorgt de ergonomische bureaustoel er ook nog eens voor dat jouw heupen en billen goed ondersteund worden. Heb je al een ontzettend fijne stoel maar hij rolt niet meer goed? Koop dan niet gelijk een nieuwe, maar ga dan opzoek naar meubelwielen. Deze zijn makkelijk te bevestigen aan ieder soort stoel. Zo zijn er ook speciale bureaustoelwielen. Ideaal voor in jouw werkkamer. Nieuwe wielen helpen overigens bij het verminderen van krassen op de vloer.

Ruim je werkkamer op

Rust in je werkkamer staat gelijk aan rust in je hoofd. Zorg er daarom voor dat je werkkamer te allen tijde opgeruimd en geordend is. Dit kan je bijvoorbeeld doen om alle snoeren in je werkkamer weg te werken met een kabelbinder. Dan zit alles netjes bij elkaar. Ruim daarnaast alle onnodige spullen op. Geloof ons, je hebt echt niet al die 20 pennen nodig. Houd er 2 op je bureau en stop de rest weg in een lade. Ook is het belangrijk om ritme te creëren in het opruimen. Ruim standaard aan het einde van je werk dag alles op. Op die manier loop je elke ochtend met een frisse blik jouw werkkamer in. Ook als jij na werktijden vaak langs je kantoor loopt, biedt het veel rust als je ziet dat alles netjes opgeruimd is.

Voltooi jij deze stappen, dan ga jij gegarandeerd goed functioneren op je werkkamer. Succes!

Gerelateerde artikelen