3 tips voor prachtige kerstverlichting

Rond de feestdagen is het extra gezellig om sfeervolle en rijkversierde tuinen te zien. In Verenigde Staten weten ze al jaren raad met al die kerstverlichting buiten, maar tegenwoordig zie je het in Nederland en Belgiƫ ook steeds vaker. Ben jij daarom ook benieuwd naar hoe jij feestelijke en gezellige buitenverlichting rondom je huis kunt verwezenlijken met kerst? Lees dan snel verder, want in deze blog delen we drie leuke tips voor mooie kerstverlichting.

1. Versier de dakrand met ijspegelverlichting

De gevel van je woning leent zich erg goed voor het versieren met kerstlampjes. Wat je tegenwoordig erg veel ziet, is de zogeheten ijspegelverlichting. Bij dit type verlichting hangen er lampjes op de dakrand of dakgoot in verschillende lengtes naar beneden, net als ijspegels! Kies voor een uithanghoogte van 0,5 meter en fel licht voor het mooiste effect.

Investeer eventueel ook in “gekoppelde” ijspegelverlichting. Er zijn handige sets verkrijgbaar die je aan elkaar of juist los kunt koppelen, zodat je zelf de mogelijkheid hebt om met de lengtes te spelen. Zo hang je bijvoorbeeld meerdere korte segmenten aan de dakrand, of juist een lang segment.

IJspegelverlichting hang je met groothaken aan de dakrand vast. Je hoeft dan niet te timmeren of boren, wat natuurlijk een stuk makkelijker is. Er zijn handige proefsets verkrijgbaar met verschillende groothaken erin, zodat je zelf kunt testen welke grootte het beste bij jouw dakrand past.

2. Contourverlichting met kabels

Contourverlichting is ook een leuke manier om je gevel te versieren. Als je weleens langs Harrods in Londen bent geweest rond kerst, dan snap je waarschijnlijk wel wat we bedoelen! Dit warenhuis heeft namelijk verlichting langs de ramen en gevelranden bevestigd en dit geeft een heel chique effect. Ook in Amsterdam kom je dit type verlichting steeds vaker tegen bij de grachtenpanden. Wij vinden alleen dat contourverlichting echt niet alleen maar bedoeld is voor statige panden, maar ook voor gewone huizen!

3. Plantjes om de entree te versieren

Kerstmis is natuurlijk niet compleet zonder kerstbomen en daarom vinden wij het ook leuk om kleine kerstboompjes in potten bij de voordeur te plaatsen. Deze versier je dan met kleine led-lampjes. Gebruik alleen het liefst geen gewone kerstlampjes, want deze zijn te groot en te lomp voor de mini-boompjes. Qua led-lampjes is er daarnaast ook veel keuze qua kleur: groene, witte of rode lampjes zijn bijvoorbeeld erg populair rond de feestdagen!

Tenslotte raden we aan om lampjes te gebruiken die hun stroom uit het stopcontact halen. Waarom? Deze lampjes branden een stuk feller en kun je aan- en uitzetten wanneer je maar wil. Heb je geen stroomvoorziening buitenshuis? Dan kun je ook voor kleine led-lampjes op batterijen gaan. Deze branden alleen dus wel minder fel en de batterijtjes raken snel leeg. Ook zit er vaak een automatische timer op die ervoor zorgt dat het licht na een aantal uur vanzelf weer uitgaat. Wel is het natuurlijk een goede oplossing voor als je geen stroompunt buiten het huis hebt!

Gerelateerde artikelen