3x creatief met je fiets in eigen huis

Heb je een gave fiets, dan is het logisch dat je deze niet standaard buiten in het fietsenrek wilt stallen. Stel dat ‘ie wordt gestolen! Tenzij je een grote tuin of hal tot je beschikking hebt, zul je toch écht met een creatieve oplossing moeten komen om je fiets veilig en wel te stallen. Heb je al aan deze drie creatieve oplossingen gedacht?

Je fiets als decoratie

Wie zegt dat een fiets alleen is om op te fietsen? Wanneer je een fiets hebt met een gaaf design, zoals bijvoorbeeld een racefiets of een elektrische speed pedelec, dan is het best een goed idee om deze binnenshuis te stallen. Wanneer je grote witte muren hebt in de woonkamer dan kun je je fiets bijvoorbeeld met gemak ophangen. Dit is niet alleen handig, maar het ziet er ook cool uit. Let wel op dat grote en zware fietsen, zoals een lowrider, er minder strak uit zien aan de muur. Daarnaast zijn zware fietsen niet handig om steeds te moeten tillen. Deze fietsen kun je altijd nog als meubelstuk op de vloer laten staan. Zorg er indien wel voor dat je fiets goed schoon is.

Graaf een fietsenstalling

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker in de grote steden verschijnen: de zelf gegraven fietsenstallingen. Dat is ook niet zo gek, want ook al kost het wat moeite, het kost weinig geld en is heel handig. Het enige wat je nodig hebt is een kleine oppervlakte om te graven, zoals een kleine voor- of achtertuin, wat gereedschap en materialen. Het bouwen van de stalling is heel makkelijk. Je graaft een aflopend pad naar beneden van ongeveer één meter en bouwt daarop een houten stalling van ongeveer twee meter hoog. Zo zie je vanaf de straat slechts een lage houten structuur, terwijl wel je hele fiets erin past. Minder goed met je handen? Dan kun je ook bij de bouwmarkt een schuine fietsenstallingen kopen. Creatief!

Een echte fietskast

Heb je buiten geen ruimte en wil je je fiets binnenshuis niet in zicht hebben? Dan kan een fietskast een goede oplossing zijn. Net zoals een fietsenstalling kost het maken van een kast best wat moeite, maar dan heb je ook wat! Om een fietskast te maken begin je met een fietsbeugel waar je je fiets in kan parkeren. Dan ligt het aan de grootte van je fiets hoe groot je je kast bouwt, maar meestal zal een kast van 200cm hoog, 130cm breed en 80cm diep voldoende zijn. Natuurlijk is het wel zo handig om je fiets van tevoren op te meten, voordat je begint aan je kast. Zo gepiept!

Er zijn zoveel verschillende manieren om creatief je fiets op te bergen dat hij nooit meer eenzaam buiten je huis hoeft te staan. Van een fiets als decoratie in je woonkamer tot het bouwen van een echte fietskast, de keuze is volledig aan jou!

Gerelateerde artikelen