4 Redenen om voor een inloopdouche te kiezen

Wanneer het tegenwoordig gaat om het kiezen van een nieuwe douche, is de inloopdouche een populaire optie. Mensen lijken het prettig te vinden om te douchen in een royale ruimte, waar je met gemak in loopt. Dit is ook precies wat een inloopdouche in wezen is. Een belangrijk kenmerk hierbij is dat een inloopdouche in principe altijd gelijkvloers is. Deze ruimte scheid je af middels bijvoorbeeld een muurtje of een glazen wand. Het hebben van een afscheiding is echter geen voorwaarde om van een inloopdouche te mogen spreken. Ook een gelijkvloerse doucheruimte zonder afscheiding is een inloopdouche. Vroeger was het nog niet normaal om een inloopdouche te hebben. Voor veel mensen is het dan ook een nieuw fenomeen. Hieronder maak je kennis met 4 voordelen die verbonden zitten aan het hebben van een inloopdouche!

1. Ruimte

Wanneer je een reguliere douchecabine hebt, zal je aardig opgesloten zitten. Je hebt in die zin amper bewegingsvrijheid. Met een inloopdouche badkamer is dat echt helemaal anders! Je hebt alle ruimte om je vrij te bewegen en je hoeft je niet opgesloten te voelen. De bewegingsruimte die je creëert met een inloopdouche, geeft je het gevoel dat je je bevindt in een luxe spa.

2. Makkelijk in onderhoud

De badkamer wordt meestal geassocieerd als een ruimte waarin hygiëne voorop staat. Hierom zal je waarschijnlijk ook waarde hechten aan een schone badkamer. Wanneer je een douchecabine hebt, zal je veel hoekjes en drempeltjes in de naden en hoeken moeten schoonmaken. Dit kost natuurlijk ontzettend veel tijd en je krijgt het nooit écht perfect schoon. Met een inloopdouche is dat anders. Een inloopdouche heeft namelijk amper vervelende hoekjes en helemaal geen drempels! Bijkomend voordeel is dat er geen water kan blijven liggen, omdat een inloopdouche gelijkvloers is. Zo ga je schimmelen tegen.

3. Eindeloos veel afmetingen

Het fijne aan een inloopdouche, is dat het altijd past! Als je een afscheiding wil, beslis je immers zelf waar deze komt te staan. Je bent niet gebonden aan standaard afmetingen van een ‘bak’ onder een douchecabine. Dit is natuurlijk ideaal!

4. Geschikt voor alle stijlen

Een inloopdouche past in elke stijl. Zowel in een (hyper)moderne als in een klassieke badkamer, gaat een inloopdouche mooi staan. Je hebt alles immers zelf in de hand. Zo kies je zelf wat voor soort douchekop je wil en wat voor afvoer je wenst te hebben. Ook met betrekking tot een eventuele afscheiding kun je alle kanten op. Zo kun je een muurtje plaatsen en deze met klassieke tegels betegelen. Je kunt echter ook gaan voor een strakke glaswand. De mogelijkheden zijn eindeloos en je maakt je eigen keuzes. Zo stel je met gemak een unieke inloopdouche samen, die goed past in de stijl van je badkamer.

Gerelateerde artikelen