10 tips voor een fijn én mooi thuiskantoor

thuiskantoor

Een thuiskantoor moet natuurlijk een fijne omgeving zijn waar je heerlijk kunt werken. Maar waar moet een thuiskantoor aan voldoen en wat zijn nu echt de beste tips om heerlijk te kunnen werken. Het blijft lastig! Daarom lees je hieronder de 10 beste tips voor een goede inrichting van je thuiskantoor.

1. Een goede werkhouding

Een goede werkhouding is belangrijker dan je denkt. Je voorkomt er klachten mee en kunt veel productiever werkzaamheden verrichten. Een goede bureaustoel mag daarom niet in de inrichting ontbreken. Met voorkeur natuurlijk een ergonomische bureaustoel die je echt naar je persoonlijke wens kan instellen. Zodat je heerlijk comfortabel kunt werken!

2. Kies voor natuurlijk licht

Voor een thuiskantoor is natuurlijke verlichting belangrijker dan je denkt. Je krijgt er energie van en bent gedurende de dag gefocust en toch ontspannen. Ga met voorkeur dus dichtbij het raam zitten. Bovendien is werken met natuurlijk licht veel beter voor je ogen dan dat je bijvoorbeeld TL verlichting in een kamer aan hebt gedurende de dag. Bovendien kun je ook energie besparen wanneer er geen verlichting aan hoeft te staan in je thuiskantoor. In het kader van duurzaam werken zeker een goede keuze!

3. Kies voor sfeervolle verlichting

Toch kun je ook in een thuiskantoor niet zonder verlichting. Bijvoorbeeld op donkere dagen of tijdens de wintermaanden, wanneer het eerder op de dag donkerder zal zijn. Door voor een sfeervolle verlichting te kiezen krijg je energie en voel jij je veel beter op je gemak. Want dat is nodig om zonder stress en zorgen te kunnen werken.

4. Zorg voor voldoende opbergruimte

In een thuiskantoor moet je natuurlijk voldoende opbergruimte hebben. Om spullen of al je documenten netjes te kunnen ordenen. Maar vooral om overzicht te hebben op je werkplek wat zorgt voor rust en overzicht. Je kunt denken aan een mooie archiefkast. Deze zijn er voor ieder thuiskantoor te vinden. Of je nu veel ruimte in huis of weinig ruimte hebt.

5. Kies voor kunst

Ook in een kantoor aan huis is kunst natuurlijk bijzonder welkom. Het kan zorgen voor de nodige rust, ontspanning maar zeker ook bijdragen aan je productiviteit. Zorg ervoor dat kunst aansluit op de inrichting en je persoonlijke wensen. Kies bij voorkeur voor lichtere kleuren en rustgevende vormen. Hoe drukker en kleurrijker de kunst is hoe meer deze in een thuiskantoor zal afleiden.

6. Zorg voor een plek om te ontspannen

Neem zo nu en dan afstand van je werkplek. Zorg er daarom voor dat je een plek hebt waar je even kunt ontspannen. Denk aan het plaatsen van een koffiehoekje of plek waar je even kunt ontspannen, zo blijf je beter in focus als het om thuiswerken gaat.

7. Werken met kleuren

Het laatste dat je wilt is een saai wit kantoor. Beter kun je daarom kiezen voor kleurrijke elementen in het kantoor. Hierdoor maak je het kantoor gezellig, van deze tijd en een plek waar je echt heerlijk kunt werken. Met name de zachtere kleuren werken goed bij het inrichten van een thuiskantoor.

8. Zorg voor overzicht

Natuurlijk is overzicht hebben heel belangrijk. Maar eenvoudig is dit vaak niet! Om overzicht te krijgen kun je denken aan werken met lagere meubels, kleuren en vaste plekken voor alles dat je nodig hebt tijden je werk.

9. Geef je persoonlijkheid een plek

Een thuiskantoor mag best wel persoonlijk zijn. Denk aan het neerhangen van foto’s van wie je dierbaar zijn of een plek voor de poes die gedurende de dag bij je op het kantoor aanwezig is. Je kunt een thuiskantoor op verschillende manieren persoonlijk en sfeervol maken. Denk aan persoonlijke foto’s, kleuren, vormen of kunst. Het kan en mag allemaal.

10. Alles binnen handbereik

Tot slot wil je natuurlijk alles binnen handbereik hebben. Daarmee voorkom je dat je steeds moet opstaan en niet in focus bent met je werk. Overweeg daarom het neerzetten van een koffiemachine, koelkastje of hoekje waar jij je even kunt terugtrekken. Elke keer dat je van de werkplek af moet zorgt dit voor de nodige afleiding en ben je minder productief.

Gerelateerde artikelen